Bingöl’de Engelli Araçları İçin Şarj İstasyonları Kuruldu

Bingöl’de Engelli Araçları İçin Şarj İstasyonları Kuruldu
Bingöl Belediyesi, engelli vatandaşların yaşam şartlarını daha elverişli hale getirebilmek amacıyla 5 farklı bölgeye engelli araçları için şarj istasyonu...

Bingöl Belediyesi, engelli vatandaşların yaşam şartlarını daha elverişli hale getirebilmek amacıyla 5 farklı bölgeye engelli araçları için şarj istasyonu kurdu.

Bingöl Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Engelsiz Kent Projesi" kapsamında ortopedik engellilerin temel ulaşım aracı olan akülü tekerlekli sandalyelerin şarj edilebileceği istasyonlar kurdu.

Kültür Parkı, Dörtyol Parkı, Bingöl Üniversitesi yolu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Bingöl Devlet Hastanesi acil giriş kapısına konuşlandırılan istasyonlarda aynı anda 3 adet araç şarj edilebilirken, led ekranlarda da belediyenin faaliyetleriyle ilgili görüntüler sunuluyor.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi'de, dezavantajlı ile engelli vatandaşlar için erişebilir ve yaşanabilir engeliz bir kent için çalıştıklarını söyledi.

Engelsiz Kent Projesi kapsamında uygun görülen bölgelere akülü araç şarj istasyonları kurulduğunu ifade eden Barakazi, "Engelli hemşehrilerimiz evlerinden çıkarak yaşama katılabilecekleri ve sosyalleşebilecekleri bir yasam alanı sağlamak amacıyla 5 ayrı noktaya akülü şarj istasyonları kurduk. Akülü tekerlekli araç sahibi bedensel engelli kardeşlerimizin en büyük beklentileri arasında yer alan şarj istasyonlarının montaj çalışmaları tamamlandı. Üniversite yolu üzerinde bulunan ünite tamamen kullanıma hazır, diğer bölgelerdeki ünitelerin de elektrik bağlantı çalışmaları sürüyor. Onlarda kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacak" dedi.

Yapılan çalışmanın toplum tarafından takdirle karşılandığını kaydeden Barakazi, "Göreve geldiğimiz günden beri engelli hemşehrilerimiz elimizden gelen her türlü desteği ve imkanı sunmaya çalışıyoruz. Onları sosyal hayata kazandırmak, toplumda hak ettikleri değeri görebilmeleri sağlamak için çabalıyoruz. Daha önce çarşı merkezinde çalışmasını bitirdiğimiz engelli iz yolunu uygun olan yerlere de yaymak için çalışıyoruz. Yine engelli vatandaşlarımız için engelsiz bina yapıyoruz. Projesi tamamlandı, yer tahsisi yapıldı inşaat sezonuyla birlikte yapım çalışmalarına başlanılacak. 500 metrekarelik alan üzerine inşa edeceğimiz binamız 5 kattan oluşacak ve içerisinde sosyal donatı alanları, spor salonu, eğitim ve konferans salonları yer alacak"ifadelerine yer verdi.

Engelsiz kent olma yolunda, engelleri birer birer aştıklarınıda kaydeden Barakazi, "Diğer kamu kurumlarımızla işbirliği içerisinde olarak engelsiz bir şehir için çalışmaya devam ediyoruz. Engelli bireylerimiz için fiziki yatırımların yanı sıra sosyal aktiviteler için uğraş veriyoruz. Düzenledikleri birçok etkinliğe destek oluyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Bingöl’de Engelli Araçları İçin Şarj İstasyonları Kuruldu

Bingöl’de Engelli Araçları İçin Şarj İstasyonları Kuruldu

Bingöl’de Engelli Araçları İçin Şarj İstasyonları Kuruldu

Bingöl’de Engelli Araçları İçin Şarj İstasyonları Kuruldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.