Türk Halkının Yüzde 21,6'lık Süper Lig Aşkı!

Türk Halkının Yüzde 21,6'lık Süper Lig Aşkı!
İngiltere'de yer alan Ampere Analysis isimli anket şirketi, dünya üzerindeki spor severlerin bir profilini çıkarmak için çalışmalar yaptı.Türkiye'nin de dahil olduğu 14 ülkede 28 bin spor severle anketler yapıldı ve sonuçlar alındı.
İngiltere'de yer alan Ampere Analysis isimli anket şirketi, dünya üzerindeki spor severlerin bir profilini çıkarmak için çalışmalar yaptı.

Türkiye'nin de dahil olduğu 14 ülkede 28 bin spor severle anketler yapıldı ve sonuçlar alındı. Bu 14 ülke içerisinde hangi liglerin ne kadar spor sever tarafından izlenmek istediğine dair, taleplerin ne ölçüde olduğuna dair raporlar yayınlandı.

Türkiye Süper Ligi'ni izlemek isteyenlerin sayısı dikkat çekti. Süper Lig'in Almanya'da Bundesliga, İtalya'da Serie A, İspanya'da La Liga ve Büyük Britanya'da İngiltere Premier Lig gibi büyük liglerle beraber en çok para ödenmeye hazır lig olması göze çarptı. Yüzde 21.6'lık oranla Süper Lig, yüzde 24.3 ile Serie A, yüzde 23.9 ile İspanya La Liga ve yüzde 22.2 ile Brezilya Serie A'nın arkasından 4. olarak geldi.

Büyük Britanya genelinde ele alınan İngiltere Premier Lig ise yüzde 17.5'lik bir orana sahip. Polonya ve Suudi Arabistan'da da 2018 Dünya Kupası yayınlarına olan talep öne çıkıyor. Her iki ülkede de spor severlerin Dünya Kupası'na para ödemeye hazırlık oranı yüzde 14.2 oldu. Danimarka'da bu rakam 8.1.

ABD'de NFL'e yüzde 16.1'lik, Avustralya'da da AFL'ye yüzde 11.1'lik bir oran yakalandı. Anketin yapıldığı 14 ülke şöyle; Türkiye, Avustralya, Brezilya, Danimarka, Hollanda, İtalya, Almanya, ABD, İspanya, İsveç, Büyük Britanya, Polonya, Danimarka ve Fransa.



İlginç rakamlar
Futbol harici branşlarda da izlenilmesi en çok keyif veren spor turnuvaları gösterildi. Teniste yüzde 9.4 ile Wimbledon izlenmesi en keyif veren turnuva oldu. Hemen arkasından yüzde 6.7 ile ABD Açık, yüzde 6.6 ile Fransa Açık geldi.

Formula 1, yüzde 8.6 oy oranı alırken, Yaz Olimpiyatları yüzde 15.0 ve Kış Olimpiyatları yüzde 12.3 oy aldı. NBA ise yüzde 7.5 ile dikkat çekti.

En çok erkekler
Dünya üzerinde Türkiye ile birlikte 14 ülkede yapılan ankete göre spor karşılaşmaları daha çok erkekler tarafından izleniyor. Alınan verilerde, yüzde 65.4'lük oranla erkeklerin daha çok spor müsabakalarını takip ettiği ortaya çıktı.

Kadınların takip oranı ise yüzde 34.6 olarak belirlendi. Yüzde 41'lik oranda ise spor severlerin izledikleri karşılaşmalardan keyif aldığı kaydedildi.

Yaş oranları da verilirken, 45-54 yaş arası yüzde 24.2 ile zirveye çıktı. Spor severlerin yüzde 55.9'unun tam zamanlı bir işe sahip olduğu da gösterildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.