Karabük Üniversitesi, Erasmus’ta Zirvede

Karabük Üniversitesi, Erasmus’ta Zirvede
Ulusal Ajans'ın açıkladığı rapora göre Karabük Üniversitesi, 2006 ve sonrasında kurulan yükseköğretim kurumları arasında Erasmus+ öğrenim hareketliliği...

Ulusal Ajans'ın açıkladığı rapora göre Karabük Üniversitesi, 2006 ve sonrasında kurulan yükseköğretim kurumları arasında Erasmus+ öğrenim hareketliliği sıralamasında devlet ve vakıf olmak üzere 81 üniversite arasında ilk sırada yer aldı.

Karabük Üniversitesi, Erasmus+ öğrenci öğrenim hareketliliğinde 48 devlet ve 33 vakıf üniversitesi arasında birinci sırada yer aldı. Ulusal Ajans'ın resmi internet sitesinde de duyurduğu sayısal verilerde, 24 aylık periyotlara göre yapılan değerlendirme sonucunda öğrenci öğrenim hareketliğinde 120 öğrenciyle Karabük Üniversitemiz birinci sırada yer alırken, 109 öğrenciyle İstanbul Aydın Üniversitesi ikinci, 77 öğrenciyle Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi de üçüncü oldu.

Rektör Polat: En iyisiyiz

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "2006 yılında kurulan üniversiteler arasında Erasmus hareketliğinde birinci sırada yer aldığımız için mutluyuz. O günden bugüne kurulan 80'den fazla üniversite var bunların içinde en iyisi biziz, biz buna öğretim üyelerimizi de kazandırmak istiyoruz. Öğretim üyelerimizin yurtdışı akademik çalışmalarına destek veriyoruz. Kongrelere gitsinler, bizim ismimizi orada duyursunlar, orada bildiriler sunsunlar, oradan bize hocalar gelsin istiyoruz. Uluslararasılaşma anlamında Erasmus ve Mevlana öğrenci değişim konularında pek çok ülkedeki üniversiteyle iş birliği protokolleri gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımız bundan sonra da artarak devam edecek." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.