Aziz Yıldırım: ''obradovic'in Futboldaki Değeri Zidane''

Aziz Yıldırım: ''obradovic'in Futboldaki Değeri Zidane''
Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi Aziz Yıldırım, CNN Türk'e konuk oldu.
Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi Aziz Yıldırım, CNN Türk'e konuk oldu. Yıldırım, seçim çalışmaları, kulüp ekonomisi ve alt yapı çalışmaları hakkında konuştu. 

''BİR DAHA ADAY OLMAYACAĞIM''

3 Temmuz'un aklanması lazım. Biz gönüllerde beraat ettik ama mahkeme kararı gerekiyor tabi. 3 Temmuz'da Kuvayı Milliye yaratmış bir Aziz Yıldırım var. Tek isteğim var. Yargıtay kararı çıkar ve biz bütün mahkemeleri açarız. Benim tek isteğim bu. Ondan sonra bir daha Fenerbahçe'nin kapısının önünden bile geçmeyeceğim. Bir daha aday olmayacağım. Kimse benim kadar yürekli takip edebilecek birisi var mı? Sadece karagözlü olmakla olmuyor bu iş

''HESAP SORACAĞIZ, TRANSFER YAPACAĞIZ''

Davayı ürkmeden, korkmadan sonuna kadar takip etmek lazım. Fenerbahçe için bu davayı sonuçlandırmak lazım. Hem hesap soracağız, hem de içeride ve dışarıda sportif başarıyı elde etmek için her tyürlü başarıyı yapacağız. Taraftarlarımızı heyecanlandırmak için ne gerekirse, transfer de dahil, onu da yapacağız.

''OBRADOVIC'İN KARŞILIĞI ZIDANE''
 
Basketbolun bütçesi 30 milyon euro. CSKA'nın bütçesi 45-50 milyon euro. Real Madrid'in bütçesi 40-45 milyon euro. Zalgiris'in, Yunan takımlarının düşük. Barcelona biraz yüksek. Geri kalan takımların bütçeleri bizden aşağıda. Bütçenin yüksek olması demek, iyi oyuncularla güçlü bir kadro oluşturma demek. 4 senedir bütçeyi 25'ten 30'lara çıkardık. Diğer takımlar 15-20 arasında. Bütçe iyi olunca transfer yapabiliyorsunuz. Antrenörünüz de buraya gelmeden 8 defa EuroLeague'de şampiyon olmuş bir antrenör. Futbola dönün bakın, 8 defa Avrupa'da şampiyon olmuş bir antrenör var mı? Bunun değerinde olan kim? Zidane. Bütçemiz ne kadar? 80 milyon euro. 70 milyon euro nete gelen, 10 milyon da vergisi, 10 da personelden gelen, 90 diyelim, 70 milyon euro net maaşı olan bir bütçe. Sizin karşınızda oynayan Manchester, Bayern Münih gibi takımların bütçeleri 500 milyon ve üzeri, bir kademe aşağıda 400'lerde, bir kademe aşağıda 300'lerde, bir kademe aşağıda 200'lerde... Aradaki fark bu, bunu herkes anlamalı.

''FENERBAHÇE'Yİ SİLİNDİR GİBİ EZDİLER''

Türk futbolunu yeniden organize etmezsek, bizim için her şey tesadüf dediğim, 2000 yılında söylediğim söz geçerli olacaktır. Bütçeyi 200-250 milyonlara çıkarırsak, Avrupa'da başarılı olabilecek seviyeye geliriz. 2011'de gelmiştik ama 3 Temmuz'u yaptılar ve kumpasla Fenerbahçe'yi silindir gibi ezdiler. Büyük bütçeler olsa da Zidane'ı da getirebiliriz. Gelse de 15 milyon euro vereceksiniz, brüt 25'i bulacak.

''SCOUTLARI 8 KULÜBE GÖNDERDİM'' 
 
Altyapıdaki scoutları Avrupa'daki 8 kulübe gönderdim ve neler vardır, hepsini izledim. 2015 tarihinde bana rapor yazdılar. Juventus, Real, Benfica, Sporting, Manchester City... Galatasaray maçında hakem hatası olmasaydı, bugün şampiyon bir takımın başkanı olarak sizinle konuşacaktım ama müsaade etmediler, engellediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.