TürkAkım'da tarihi gün

TürkAkım'da tarihi gün
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TürkAkım projesinin deniz bölümünün tamamlanması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada Türkiye Rusya ilişkilerinin önemine değinerek, "Biz Rusya ile ikili münasebetlerimizin çerçevesini hiçbir zaman diğer ülkelerin dayatmalarına göre belirlemedik" dedi.

TürkAkım projesinin deniz bölümünün tamamlanması töreni İstanbul'da düzenledi. İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Enerji bakanı Fatih Dönmez, Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İBB Başkanı Mevlüt Uysal, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. 

Törende kürsüye birlikte çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, katılımcılara hitap etti.

“TürkAkım projesi 2019 yılındaki testlerin ardından faaliyete geçmeye hazır olacak”
2014 yılında ilk adımı atılan ve 2016 yılında somut bir çerçeve kazanan TürkAkım projesinin artık son aşamaya geldiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TürkAkım Rus dostlarımızla beraber büyük emek harcadığımız, hem ikili ilişkilerimiz hem de bölgemizdeki enerji jeopolitiği bakımından tarihi nitelikte bir proje. Rusya kara kesimi, Rusya deniz kesimi ve Türkiye kara kesimi olarak üç bölümden teşekkül eden TürkAkım projesi inşallah 2019 yılındaki testlerin ardından faaliyete geçmeye hazır olacak. TürkAkım'ın bugün tamamlanan deniz kesimi ise Karadeniz tabanından ilerleyen 930 kilometre uzunluğunda iki boru hattı iki kilometreyi aşan derinliğe döşendi. Kıyıköy'deki alım terminali inşaatı hızla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.