Halime Özpolat’ın Av Tüfeğiyle Öldürülmesi Davasında Mütalaa Açıklandı

Halime Özpolat’ın Av Tüfeğiyle Öldürülmesi Davasında Mütalaa Açıklandı
Eşi Halime Özpolat'ı av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilen Ali Rıza Özpolat'ın yargılandığı davada savcılık, sanığın "eşini kasten öldürmek"...

Eşi Halime Özpolat'ı av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilen Ali Rıza Özpolat'ın yargılandığı davada savcılık, sanığın "eşini kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Mahkemeye ulaşan Adli Tıp raporunda sanığın cezai sorumluluğunun tam olduğu kaydedildi.

Çıkan tartışma sonucu evinde bulunan av tüfeğiyle eşini öldürdüğü iddia edilen Ali Rıza Özpolat'ın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 15. duruşmaya, tutuklu sanık Ali Rıza Özpolat hazır bulundu. Duruşmada maktul Halime Özpolat'ın kızı Zekiye Kaya'nın yanı sıra müdahil Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın avukatı Nuray Yiğit yer aldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukat ve üyelerinin izlediği dava dosyasına sanık Ali Rıza Polat hakkında Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu'nca hazırlanan akıl sağlığı raporu ulaştı.

Adli Tıp: "Sanığın suça karşı cezai sorumluluğu tam"

Mahkemeye ulaşan raporda sanık Özpolat'ın, "Cezai sorumluluğunun müessir, kişide şuur ve harekat serbestisini ortadan kaldıracak veya azaltacak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığı ve zeka geriliği saptanmadığı, mezkur suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme ve bu fiil ile ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak boyutta bir akli arızanın içinde olduğuna delalet edecek herhangi bir tıbbi bulgu ve belgeye de rastlanılmadığı" kaydedildi.

Raporda, Ali Rıza Polat'ın olayı işlediği 13 Mayıs 2016 tarihinde suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğuna oy birliğiyle karar verildi.

Rapora karşı beyanı sorulan müdahil Özpolat ailesi ile bakanlık avukatları, rapora katıldıklarını kaydederek, sanığın iddianamede belirtildiği şekilde cezalandırılmasına karar verilmesini istediler.

Sanık avukatı Mustafa Özdemir ise, raporda birçok hususun eksik bırakıldığı düşüncesine kapıldığını anlatarak, raporu inceleyip ayrıntılı beyanda bulunmak üzere süre talep etti.

Savcılık: Ağırlaştırılmış müebbet verilsin"

Duruşmada daha sonra esas hakkındaki mütalaasını sunan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Bayram Demirtaş, sanık Özpolat'ın 13 Mayıs 2016'da evde tartıştığı eşi Halide Özpolat'ı evde bulunan av tüfeğiyle ateş ederek öldürdüğü ve olaydan sonra tüfeğiyle polise teslim olduğu belirtilerek, sanığın "eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Özpolat'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Taraflara mütalaaya karşın savunmalarını yapmaları süre veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrası açıklama

Öte yandan duruşmanın ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adliye önünde açıklama yaptı. Grup üyeleriyle birlikte açıklama yapan maktül Halime Özpolat'ın kızı Zekiye Kaya ise "Adli Tıp raporu sonucu sanığın akli melekelerin yerinde olduğu ortaya çıktı. Karşı taraf bunu bile itiraz ediyor. Devletin raporuna da itiraz ediyor ama adalet yerine bulacak" dedi.

Halime Özpolat’ın Av Tüfeğiyle Öldürülmesi Davasında Mütalaa Açıklandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.