Alaşehir Ve Sarıgöllü Üreticiler Sevinçli

Alaşehir Ve Sarıgöllü Üreticiler Sevinçli
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi tarafından yürütülen Örtü Altı Yetiştiriciliğinin (Seracılık) Geliştirilmesi Projesi kapsamında...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi tarafından yürütülen Örtü Altı Yetiştiriciliğinin (Seracılık) Geliştirilmesi Projesi kapsamında 2017 yılında anahtar teslim montajı yapılarak çiftçilere teslimi yapılacak 120 seranın temel atımı ve montaj çalışmaları Alaşehir ve Sarıgöl'de devam ediyor. Proje kapsamında Alaşehir'e 7, Sarıgöl'e ise 10 adet sera kurulacak.

Kırsal kalkınmanın sağlanması, üreticilerin gelir düzeylerinin arttırılarak hayat standartlarının yükseltilmesini sağlamak, birim alandan daha fazla ürün alarak çiftçilerin gelir düzeylerinin artırılması, yeni üretim tekniklerinin uygulanması ile Manisa tarımının gelişmesine katkı sağlamak amacı ile 2016 yılında uygulanmaya başlanan Örtü Altı Yetiştiriciliğinin (Seracılık) Geliştirilmesi Projesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi tarafından başlatılan proje 2017 yılında da devam ediyor. 2016 yılında 100 adet sera tamamlanarak üreticilere teslim edilirken 2017 yılında il genelinde anahtar teslim olarak üreticilere verilecek olan 120 seranın temel atması ve montaj çalışmaları devam ediyor. Alaşehir ve Sarıgöl'de devam eden çalışmaları Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Yılmaz Usta, Alaşehir Koordinasyon İşleri Müdürü Akif Ceylan, Alaşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Hüseyin Somuncu ile Sarıgöl Koordinasyon İşleri Müdürü Akif Kılıçaslan yerinde inceleyerek çiftçiler ile görüştü.

Yüzde 75'i Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan projede 2016 ve 2017 yılı çalışmaları kapsamında bu güne kadar Soma'da 6 adet, Kırkağaç'ta 8 adet, Gördes'de 36 adet, Demirci'de 25 adet, Köprübaşı'nda 13 adet, Sarıgöl'de 11 adet, Kula'da 15 adet, Selendi'de 49 adet, Yunusemre'de 1 adet olmak üzere 164 adet sera tamamlanarak üreticilerimize teslimi yapıldı.

Alaşehir'de 7 adet Sarıgöl'de 10 adet olmak üzere kurulacak 17 seranın montaj çalışmalarına başlandı. Sarıgöl'de kurulacak seraların temel ankraj demirlerinin yerleştirilmesi işi tamamlanarak konstrüksiyon montajı devam ederken, Alaşehir'de kurulacak olan seralarda temel ankraj demirlerinin yerleştirilmesi çalışmalarına başlandı. Ay sonuna kadar örtü naylonlarının da montajının yapılarak tamamlanacak seralar çiftçilerimize teslim edilecek. Proje kapsamında Kula'da 27 adet ve Selendi'de 13 adet daha sera kurulumu yapılacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi kurulan seraların üreticilere hayırlı olması temennisinde bulunurken, ürünlerinin bol kazançlarının bereketli olması dileğinde bulundu.

Alaşehir Ve Sarıgöllü Üreticiler Sevinçli

Alaşehir Ve Sarıgöllü Üreticiler Sevinçli

Alaşehir Ve Sarıgöllü Üreticiler Sevinçli

Alaşehir Ve Sarıgöllü Üreticiler Sevinçli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.