Türkiye İle Ürdün Arasında 10 Anlaşma İmzalandı

Türkiye İle Ürdün Arasında 10 Anlaşma İmzalandı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ürdün Başbakanı Abdullah Ensour ile birlikte heyetler arasında gerçekleştirilen görüşmeye başkanlık etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ürdün Başbakanı Abdullah Ensour ile birlikte heyetler arasında gerçekleştirilen görüşmeye başkanlık etti. Heyetler arası görüşmelerin ardından iki ülke arasında 10 anlaşma imzalandı.

Başbakanlık binasında gerçekleştirilen heyetler arası görüşmelerin ardından iki ülke arasında 10 anlaşma imzalandı.

Türkiye ile Ürdün arasında Çalışma Sosyal Güvenlik ve İstihdam Alanlarında İşbirliği Anlaşması, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ürdün Çalışma Bakanı Nidal Katamine arasında imzalandı. Hava Ulaştırma Anlaşması, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Ürdün Ulaştırma Bakanı Ayman Hatahet arasında imzalandı. Ormancılık Alanında Mutabakat Zaptı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ürdün Tarım Bakanı Akef Al Zoubi arasında imzalandı.

Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile Ürdün Yatırım Komisyonu Başkanı Thabet Al Wir arasında imzalandı. Sanayi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile Ürdün Sanayi Ticaret ve Tedarik Bakanı Maha Ali arasında imzalandı.

Meteoroloji Alanında Mutabakat Zaptı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ürdün Ulaştırma Bakanı Ayman Hatahet arasında imzalandı. Ticaret Politikaları Önlemleri Alanında İşbirliği Protokolü, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile Ürdün Sanayi Ticaret ve Tedarik Bakanı Maha Ali arasında imzalandı. Yarmuk Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü Arasında Türkoloji İşbirliği Protokolü, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Vekili Şeref Ateş ile Yarmuk Üniversitesi Rektörü Refat Al Fauri arasında imzalandı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı ile Ürdün Hicaz Demiryolları Kurumu Arasında Hicaz Demiryolu İstasyon Restorasyon ve Müze Yapımına İlişkin Proje Anlaşması, TİKA Başkanı Serdar Çam ile Hicaz Demiryolları Kurumu Genel Müdürü Salah Al Lozi arasında imzalandı. Son olarak Ürdün'ün Petra Haber Ajansı ile Türkiye'nin resmi haber ajansı arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.