Türkiye Kudüs için ayakta

Türkiye Kudüs için ayakta
Yenikapı'da düzenlenen 'Zulme lanet Kudüs'e destek' mitingine vatandaşlar akın etti. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile alana gelen vatandaşlar, “Kudüs için buradayız, Allah yardımcıları olsun” dedi.

İsrail'in yaptığı katliamı protesto etmek için düzenlenen 'Zulme lanet Kudüs'e destek' mitingine vatandaşlar akın etti. İstanbul'un dört bir yanından gelen vatandaşlar miting alanını doldurdu. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile Filistin'e destek olmak için gelen vatandaşlar, “Kudüs için buradayız, Allah yardımcıları olsun” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli el ele mitinge katılanları selamladı

Yenikapı'daki "Zulme lanet Kudüs'e destek" katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kürsüde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile el ele mitinge katılanları selamladı.

Yenikapı'daki " Zulme lanet Kudüs'e destek" mitingine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte helikopterle geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan helikopterden indikten sonra eşi Emine Erdoğan ile birlikte yürüyerek miting alanına geldi.

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile kürsüye çıkarak vatandaşları selamladı.

Vatandaşlar alana koşarak girdi 

 İsrail’in Gazze şeridinde Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği katliamı protesto etmek amacıyla düzenlenen ‘Zulme Lanet, Kudüs’e Destek’ mitinginde hazırlıklar tamamlandı. Vatandaşlar alana koşarak giriş yaptı.

ABD’nin Tel Aviv’de bulunan Büyükelçiğini Kudüs’e taşımasının ardından Filistin’de düzenlenen protesto gösterilerinde 62 Filistinli şehit edilmiş binlerce kişi yaralanmıştı. İsrail’in Gazze şeridinde gerçekleştirdiği katliamı protesto etmek için Yenikapı Miting Alanında ‘Zulme Lanet, Kudüs’e destek mitingi düzenlendi. Günler öncesinde başlayan miting hazırlıkları sabah saatlerinde tamamlandı. 

Yoğun güvenlik önlemleri alındı

Miting alanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polis, sağlık ve itfaiye ekiplerinin hazır olarak bekletildiği alana vatandaşlar yapılan aramaların ardından girmeye başladı. Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla gelen vatandaşlar alana koşarak girdi.

Başbakan Yıldırım: "Amerika başkanı binlerce Filistinlinin kurşunlanmasını adeta keyifle temaşa etmiştir"

Başbakan Binali Yıldırım, “Amerika Başkanı binlerce Filistinlinin kurşunlanmasını adeta keyifle temaşa etmiştir.İsrail’in uluslararası hukukun ayak altına alarak ABD’nin seyretmesine asla ve asla bu bölge unutmayacaktır. Bu vicdansız eylemlerden dolayı hepsine yazıklar olsun yuh olsun" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Yenikapı'daki "Zulme Lanet Kudüs'e destek" mitinginde konuşma yaptı. Başbakan Yıldırım, hakka, hakikate inancın gereğini yaptıklarını söyleyerek, "Mazlumun yanından Filistinli kardeşlerimizin yanında durmaya davet ediyoruz. Bütün dünyayı zalimi haksızın işgalcinin karşına çıkmaya davet ediyoruz. Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz diye haykırıyoruz. Bu meydanın sesi insanlığın sesidir. Yıllardır İsrail zulmüne göğüslerini siper eden Filistinli kardeşlerimize yardım et ya Rab" dedi.
Türkiye'nin İstiklal mücadelesinin mazlum milletlere ham kaynağı olduğunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Haykırıyoruz. Çünkü acımız büyük gözlerimiz yaşlı, kalplerimiz yangın yeri tarihte eşine az rastlanır bir şiddetle Filistin toprakları bir kez daha kana bulandı. Kudüs şehri, Mescid-i Aksa bir kez daha bir hançer daha saplandı. insanlıktan nasibi almayan haydutlar yine sahneye çıktı. Meşru ve barışçıl gösteri yapan savunmasın çocukların kadınları, gençlerin üzerine kurşun yağdırdılar. Bunu yapanlar buradan Yenikapı meydanında ilan ediyorum. Tarih önünde sorumludur ve hesabını mutlaka vereceklerdir. Vahim bir yanlışa imza atarak büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan Amerika yönetimi ve başkanı da aynı şekilde bu zulme ortak olmuştur. Amerika başkanı binlerce Filistinlinin kurşunlanmasını adeta keyifle temaşa etmiştir. İsrail’in uluslararası hukukun ayak altına alarak ABD’nin seyretmesine asla ve asla bu bölge unutmayacaktır. Bu vicdansız eylemlerden dolayı hepsine yazıklar olsun yuh olsun” diye konuştu. 

Başbakan Yıldırım, Gazze sınırında insanlığın kalbine nişanı alınarak 60'dan fazla kişinin şehit edildiğini söyleyerek, “İsrail’in uyguladığı şiddetin adı soykırımdır etnik temizliktir. Alçak katliamı ABD gözü önünde gerçekleşmiş olması ayrı bir vahim durumdur. Hem bölgesel hem küresel barış adına son derece vahimdir. Uluslararası hukuk çiğnenmiş toplumlar dünya suskun ve İsrail azgınlaşmıştır. Hitler'e, Mussolini'ye özenen İsrail yönetimi bir kez daha işgalci olduğunu hukuk tanımadığını dünyaya göstermiştir. İsrail, uluslararası hukuku tanımadığını hiç kimsenin hayat tahtına tahammül göstermediğini bütün dünyaya ilan etmiştir. Türk milleti olarak insanın insanlığın vicdanına kurşun sıkan İsrail'i şiddetle lanetliyorum. Ülke olarak millet olarak Türk halk Filistin hakkının haklı davasının yanındadır, yanında olmaya devam edecektir. Hak yerini bulacak zalime zulmünün hesabı da mutlaka sorulacaktır. Vahim olayların ardından Türkiye bir bütün olarak ses vermiş ve zulmü en şiddetli şekilde kınamıştır. Kızılay ve AFAD olarak yaralı kardeşlerimizin tahliyesi için çalışıyoruz. Ancak İsrail yönetimi yardıma izin vermiyor. İnsani yardım için devlet olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Mutlaka yaralı kardeşlerimizin yarasını saracağız. Türkiye uluslararası zeminde Filistinli mazlum kardeşlerimizin hakkının savunmaya sonuna kadar devam edecek. Kardeşliğin gereği budur. Buradan mesaj veriyoruz. Zulmün karşısında bir olalım. Beraber olalım. Zulme rıza göstermek de zulumdür. Adaletten sevgiden nasip almamış devletlere yazıklar olsun. Zulümle payidar olan yoktur. Mazlum Filistin halkına sahipsiz acılar yaşatan İsrail zorbalıkla abad olamayacaktır" dedi.  

MHP Lideri Bahçeli: “Kudüs bizzat kriz havarisi Trump tarafından dinamitlenmiştir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Siyonizm’in lobi çalışması, Trump’ın densizliği, Netanyahu’nun cani politikaları zehirli meyvesini vermiştir. Kudüs bizzat kriz havarisi Trump tarafından dinamitlenmiştir. ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması uluslararası hukukun ihlali, inkarı, istilasıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yenikapı'da düzenlenen “Zulme Lanet, Kudüs’e Destek” mitingine katıldı. Burada halka hitap eden Bahçeli, "Zulme karşı yükselen, yükseldikçe arşa değen, değdikçe zalimleri deviren Hakk’ın, hakikatin ve hidayetin onuruyla Yenikapı’yı doldurduk. İman dolu gönüllerimizle günahkarlara aşılmaz duvarlar ördük. Gazze’deki masumlar için ayaktayız. Beytüllahim’deki garibanlar için arayıştayız. Ramallah’taki mazlumlar, Nablus’taki mağdurlar, El Halil ve Eriha’daki mahzunlar için Allah aşkına kıyamdayız. Türk ve İslam yurtlarının feryadından dolayı yaslıyız. Kerkük’ten Kudüs’e, Telafer’den Kıbrıs’a, Kaşgar’dan Karabağ’a yaşanan her acının, yapılan her saldırının, kurulan her tuzağın hem hasmı, hem de karşısındaki haysiyet kalesiyiz. Çünkü biz büyük Türk milletiyiz. Çünkü biz İslam’ın kanla, canla, irfanla harcı karılmış suruyuz; Türklüğün inanç, iddia ve iradeyle temellenmiş şuuruyuz” diye konuştu.

“Siyonizm kutsallarımıza musallat olmuştur” 

MHP Lideri Bahçeli sözlerine, "Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi, Mescid-i Aksa; mukaddesatımızın üç cevheri, üç faziletli mekanıdır. Ancak Mescid-i Aksa şimdilerde mahcuptur, Kudüs müstevlilerin kuşatmasına maruzdur. Siyonizm kutsallarımıza musallat olmuştur. Melanet meydan okumaktadır. Hıyanet gövde gösterisi yapmaktadır. Haçlı emelleri tekrar belini doğrultmuştur. Evanjelist-Kabalist- Emperyalist tahakküm Kudüs’ün bağrına zehirli mızrak olup saplanmıştır. Kudüs eziyet ve işkence altında, batılın kapanındadır. Kudüs’te haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik hakimdir. Efendimizin müşerref olduğu İsra ve Miraç mucizesinin onuru, ilk kıblemizin ebedi ve ezeli şehri zalimlerin odağındadır” şeklinde konuştu.

“Zulüm karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır” 

Şiddete karşı tepkisiz kalmayacaklarını söyleyen Bahçeli, "Zulüm karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır. Şiddete tepkisiz kalmayacağız. Zulme seyirci olmayacağız. Müslüman Türk milleti olarak dilsiz şeytanlığı ayaklarımızın altında ezip geçeceğiz. 400 yılı aşan bir süre hakimiyetimiz altında adalet, hoşgörü ve huzurla yönetilen, Harem-i Şerifimizin kalpgahı Kudüs, 9 Aralık 1917’de İngilizler tarafından işgal edilmişti. O gün bugündür Kudüs kan ağlıyor. Mescid-i Aksa bu yüzden hüzünlü, Kubbetü’s Sahra bu nedenle mahzun, Filistinli kardeşlerimiz bu sebeple mazlumdur. Kudüs İslam’dır, aynı zamanda Türklüğün derin izlerini taşımaktadır. Kudüs imanımızın iftiharıdır, itibarıdır” ifadelerini kullandı.

“Düştü demekle düşmez, İsrail’in başkenti demekle bu tartı bu sıkleti çekmez” 

Kudüs'ün düştü demekle düşmeyeceğini vurgulayan Bahçeli, "Gitti demekle gitmez, düştü demekle düşmez, İsrail’in başkenti demekle bu tartı bu sıkleti çekmez, çekemez. ABD’nin hastalıklı yönetimi Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımıştır. Tek kelimeyle yangına körükle gitmiştir. ABD Başkanı, skandal bir kararla Tel Aviv’deki büyükelçiliğini 14 Mayıs günü, hiçbir ıslah ve terbiye hali göstermeksizin, üstelik İsrail’in kuruluş yıldönümünde Kudüs’e taşımıştır. ABD Başkanı bu hakkı nereden almıştır? ABD Başkanı Ortadoğu ve hatta dünyanın dengeleriyle oynamaya nasıl cüret etmiştir? Bu düşmanlık değil midir? Karşımızdaki bu iç yaralayıcı tablo, dinler arası savaş çağrısı; bölgesel, hatta küresel kaos çığırtkanlığı sayılmayacak mıdır?” dedi.

“Kudüs bizzat kriz havarisi Trump tarafından dinamitlenmiştir” 

Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: 

"Tüm dünyanın gözü Kudüs’e sabitlenmiştir. Bölge adeta barut fıçısı, adeta fitili tutuşturulmuş bomba gibidir. Ortadoğu’daki istikrarsızlık daha da kemikleşip, daha da şiddetlenecektir. Görünen yakın gerçek maalesef budur. Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınmasından sonra, bölgede barış ve işbirliğinden akıl sağlığı yerinde olan hiç kimse bahsedemeyecektir. Siyonizm’in lobi çalışması, Trump’ın densizliği, Netanyahu’nun cani politikaları zehirli meyvesini vermiştir. Kudüs bizzat kriz havarisi Trump tarafından dinamitlenmiştir. Kıyamet günü senaryolarına derinlik katılmıştır. ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması uluslararası hukukun ihlali, inkarı, istilasıdır. Aynı şekilde inanç ve insan haklarına hakarettir, kesif bir hücumdur. Yüce dinimiz İslam’ın mahremi ve mirası çiğnenmiştir. 14 Mayıs, insanlık tarihinin utanç sayfasıdır. 14 Mayıs, terörist devlet olan İsrail’in gerçek yüzünün bir kez daha tescillendiği karanlık günün adıdır.”  

Filistin Başbakanı Rami Hamdallah : "ABD'nin yaptığı şey tahrik edici "

Yenikapı'daki " Zalime lanet Kudüs'e destek" mitingine katılan Rami Hamdallah, "ABD'nin yaptığı şey tahrik edicidir"dedi. 

Yenikapı'daki " Zalime lanet Kudüs'e destek" mitingine katılan Rami Hamdallah bir konuşma yaptı. Hamdallah, "Türkiye tarihte olduğu gibi aynı rolü üstlenmektedir. Dünyada mazlumların sesi olmuştur. ABD Başkanı Trump büyük bir yanlışın içindedir. Başkenti Kudüs'e taışmakla büyük bir hata yapmıştır . Kudüs'ün bir Filistin şehir olduğunu unutmaktadırlar. Bir emrivakiyi gerçekleştirmişlerdir. ABD'nin yaptığı şey tahrik edici ve kışkırtıcıdır. Buradan bütün dünyaya Kudüs'e sahip çıkmaların çağrısında bulunuyorum. ABD'nin meşru olmayan bu adımına karşı tek vücut halinde mücadele etmeliyiz. Zalim İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırı ve işgali son bulmalıdır. Gazze'deki Kardeşlerimize alçakça bir katliam yaptılar. Gazze'ye karşı abluka 11 yıldır devam ediyor artık bunun sonlandırılması gerekiyor. Kudüs Filistin'in başkent olarak layık olduğu yerde olacaktır" şeklinde konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.