Adıyaman’da Sorunlara Son Teknoloji İle Müdahale

Adıyaman’da Sorunlara Son Teknoloji İle Müdahale
Adıyaman'da şehrin altyapısını oluşturan içme suyu ve kanalizasyon hatlarındaki arızayı, çökmeyi, tıkanmayı ve en önemlisi de kayıp-kaçak tespitini...

Adıyaman'da şehrin altyapısını oluşturan içme suyu ve kanalizasyon hatlarındaki arızayı, çökmeyi, tıkanmayı ve en önemlisi de kayıp-kaçak tespitini en kısa sürede belirleyip-çözmek için günümüz teknolojisinden yararlanılıyor.

Adıyaman'ın çökme noktasında olan 30 yıllık altyapısını baştan sona değiştiren Adıyaman Belediyesi, şimdide hibe yoluyla belediye araç filosuna kattığı Kanal Görüntüleme Aracıyla sorunlara anında müdahale etmeye başladı. Şehir genelinde içme suyu ve kanalizasyon gibi altyapı hatlarında meydana gelebilecek arızayı, çökmeyi ve tıkanmayı en kısa sürede tespit etmeye yarayan, bunun yanında kayıp, kaçak tespitinde de önemli bir işe imza atan Kanal Görüntüleme Aracı ile ilgili bilgi veren Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yetkilileri, artık altyapıyla ilgili gelen şikayetlere anında müdahale edebildiklerini söylediler.

Belediye yetkilileri, "Belediyemiz tarafından altyapı sistemlerinde meydana gelen olumsuzlukların ve aksamaların giderilmesi için mevcut altyapı sistemlerinde durum tespitinin yapılması için çalışmalar yapıldı. Bunlardan en önemlisi içme suyu şebeke sisteminin yeraltı radar çalışmasıdır. Çalışma sonunda içme suyu şebekesi CBS (Coğrafi Bilgi Sistemi)'ne uygun olarak sayısallaştırılmış, sayısallaşma işlemi ile içme suyu şebekesinin hidrolik modellemesi yapılarak sistem üzerinde aksaklıklar belirlenmiştir. Ayrıca yer altındaki mevcut içme suyu şebekesinin malzeme bakımından tespiti yapılmıştır. İçme suyu şebekesindeki basıncın kontrol altına alınması, kayıp kaçak oranının azaltılması ve arıza bakım onarım maliyetinin düşürülmesi amacıyla da içme suyu şebekesinde yenileme çalışmaları başladı. Bu yenilemenin yanı sıra altyapıdaki sorunların önüne en kısa sürede geçmek için gerekli teknolojik altyapıya sahibiz artık. Amacımız, halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek" ifadeleri kullanıldı.

Adıyaman’da Sorunlara Son Teknoloji İle Müdahale

Adıyaman’da Sorunlara Son Teknoloji İle Müdahale

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.