Türkiye'de 23 Seçmenli Köyde Oy Verme İşlemi Sona Erdi

Türkiye'de 23 Seçmenli Köyde Oy Verme İşlemi Sona Erdi
Batman'a bağlı Yolveren köyünde kurulan seçim sandığında oy verme işlemi tamamlandı. Türkiye'nin en erken biten seçimi Batman'da yapıldı.

Batman'a bağlı Yolveren köyünde kurulan seçim sandığında oy verme işlemi tamamlandı.

Türkiye'nin en erken biten seçimi Batman'da yapıldı. Batman merkeze bağlı Yolveren köyünde seçmen kütüğüne kayıtlı toplam 23 seçmen bulunuyor. Ezidi vatandaşların ağırlıkta ikamet ettiği Yolveren köyündeki seçmenlerin çoğu Avrupa'nın farklı şehirlerinde yaşıyor. Yolveren köyü muhtarı ve muhtar adayı olan Mehmet Avcu, evinde kurulan sandıkta oyunu kullandı.

23 SEÇMENLİ KÖYDE OY KULLANMA BİTTİ

Yolveren köyünde kurulan seçim sandığı başkanı Abdullah Memiş, "Yolveren köyündeyiz 23 seçmen bulunmaktadır. Sabah saat 06.00 itibariyle köye gelip köy muhtarı Mehmet Avcu evinde seçim sandığımızı ve kabinimizi kurduk. Seçmenlerimizin gelmelerini bekliyoruz. Köy muhtarı Mehmet Avcu oyunu kullandı. Bizde saat 16.00'yı bekleyeceğiz. 16.00 itibariyle sayım tutanaklarımızı tutuktan sonra il seçim kuruluna teslim edeceğiz. Köyde 23 seçmen olup ve 2 kişi sandık görevlisi olarak toplamında 25 seçmen oy kullanacak. Seçim çok sakin geçiyor" dedi.

"KAZASIZ BELASIZ ATLATACAĞIZ"

Köy Muhtarı Mehmet Avcu ise "Bugün seçim günü hayırlısıyla seçimi kazasız belasız atlatacağız. Oyumu kulandım seçimin huzur içinde geçmesini istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.