Akdeniz’de Temizlik Çalışmaları Hız Kazandı

Akdeniz’de Temizlik Çalışmaları Hız Kazandı
Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, kentte temizlik hizmetlerinin aksamaması ve vatandaşların sorun yaşamaması için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne...

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, kentte temizlik hizmetlerinin aksamaması ve vatandaşların sorun yaşamaması için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, 7 gün 24 saat görevinin başında olduğunu söyledi.

Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, kent sakinlerinin temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşam hakkını korumak amacıyla hizmetlerine ağırlık vererek devam ediyor. 7 gün 24 saat görev başında olan birim çalışanları, bir yandan toplanan binlerce ton çöpü katı atık düzenli depolama sahasına taşırken, kirlenen çöp konteynırlarını da "Konteynır Yıkama ve Dezenfekte Aracıyla" temizliyor. Cadde ve sokaklardaki çöp konteynırlarını yıkayarak pis kokuların yayılması ve kötü görüntünün önlenmesi, ayrıca konteynırlar içinde haşere oluşumunu engelleme amacıyla kullanılan araç, çöp konteynırlarını yıkayıp mikrop ve bakterilerden arındırıyor. Temizlenecek çöp konteynırını içerisine alarak ilaçlı, sıcak ve tazyikli suyla yıkayıp dezenfekte işlemini yapan araç, bu işlemin ardından ortaya çıkan kirli suyu da muhafaza edip dışarıya vermiyor.

Okulların, ibadethanelerin avlu ve bahçeleri temizleniyor

Akdeniz'in temizliği için görev başında olan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, rutin temizlik hizmetinin yanı sıra, çocukların sağlıklı bir ortamda eğitim görebilmeleri için okul bahçelerinin temizlenmesi ve arazözle yıkanmasını da sağlıyor. Moloz dökülen arsaların temizliğini de yapan ekipler, boş alanlara dökülen tonlarca inşaat, mobilya veya konfeksiyon atığını kaldırarak katı atık düzenli depolama sahasına taşıyor. Ekipler, bunların yanı sıra gece-gündüz fark etmeksizin sokakların arazöz ile yıkanıp sulanmasını da sağlayıp Akdeniz sakinlerinin temiz, sağlıklı ve düzenli bir çevrede yaşam hakkını korumaya ve sürdürmeye çalışıyor.

Mobil temizlik ekipleri de sahada

Rutin temizlik hizmetlerine ek olarak "Mobil temizlik ekiplerini'de sahada tutan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, özellikle cadde ve sokakların haricinde boş arsa, arazi, bahçe gibi alanlarda biriken her türlü atığın temizlenmesi için çalışmalarına devam ediyor.

"Kent temizliği büyük özen ve özveri isteyen bir hizmettir"

Çalışmalarla ilgili değerlendirme yapan Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, kentte temizlik hizmetlerinin aksamaması ve vatandaşların sorun yaşamaması için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, 7 gün 24 saat görevinin başında olduğunun altını çizdi. "Kent temizliği büyük özen ve özveri isteyen bir hizmettir" diyen Pamuk, "Sağlıklı bir yaşam, düzenli bir kent hepimizin hakkıdır. Bu ilke doğrultusunda, Akdeniz'in daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için temizlik hizmetini büyük bir dikkat ve itinayla sürdürüyoruz. Temizlik hizmetlerinde hiçbir aksaklığa ya da gecikmeye meydan vermemeye çalışıyoruz. Bu bilinçle, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, sahadaki çalışmalarında Akdeniz'in temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olarak kalması için özveriyle görev yapmaktadır" dedi.

Akdeniz’de Temizlik Çalışmaları Hız Kazandı

Akdeniz’de Temizlik Çalışmaları Hız Kazandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.