Türkiye’nin Eğittiği Güçler, Musul Operasyonunda ‘Aktif Rol’ Oynuyor

Türkiye’nin Eğittiği Güçler, Musul Operasyonunda ‘Aktif Rol’ Oynuyor
Irak'ın Başika bölgesinde Türkiye tarafından eğitilen güçlerin, Musul operasyonunda "aktif rol" oynadığı bildirildi.
Irak'ın Başika bölgesinde Türkiye tarafından eğitilen güçlerin, Musul operasyonunda "aktif rol" oynadığı bildirildi. Washington Times gazetesine konuşan bir ABD yetkilisi, Türkiye tarafından eğitilen güçlerin Musul'un kentinin kuzeyinde Musul barajının yakınında "takviye operasyonları"nı yürütüklerini söyledi.

Washington Times, "Bağdat ve Ankara'nın Türk güçlerinin savaşta daha büyük bir rolüne izin verecek bir anlaşmaya daha yaklaştığı bildirilirken Türkler tarafından eğitilen milis güçleri, İslam Devleti'in elindeki Musul kentinin kuzey batısında operasyonları başlattı" dedi. Haberde şöyle denildi:

"Washington Times'e konuşan bir ABD yetkilisi de, Türkiye'nin Başika'da olan Irak'taki başlıca üssünden çıkamayan milis güçlerinin artık Musul kentinin kuzeyinde Musul Barajı yakınlarında "takviye operasyonlarını" yürüttüğünü söyledi.

-"MUSUL BARAJININ YAKINLARINDA KÜÇÜK BİR GÜÇ"-

Söz konusu "operasyonların ayrıntıları"na ilişkin bilgi vermekten kaçınan yetkilinin buna karşın "Musul barajının yakınlarında sadece küçük bir milis grubu bulunduğunu" söylediğini belirten gazete "Türkler tarafından eğitilen milis güçleri ilk defa Irak'ın ikinci büyük kentinin yakınlarında sahada aktif bir rol oynuyor" diye yazdı.

-TÜRK DİPLOMATİK KAYNAĞI "DOĞRULADI"-

"Üst düzey bir Türk diplomatik kaynağı da Türkler tarafından eğitilen milis güçlerinin Musul'u geri alma savaşta yer aldığını doğruladı ancak ne zaman konuşlandırıldığını söylemedi" de diyen gazete, Türkiye'nin Başika'da 3 bin kadar Sünni savaşçısını eğittiğine dikkat çektikten sonra aynı diplomatik kaynağın "Bu savaşçıları eğitmek için kullandığımız kamp çok hassas bir kamp idi" sözlerini aktardı.(CN/ERD)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.