Derik’te Okul Açılışı

Derik’te Okul Açılışı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'in Derik ilçesinde katıldığı okul açılışında, ilçeye kayyum görevlendirildiğinden bu yana 150 milyon TL'lik...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'in Derik ilçesinde katıldığı okul açılışında, ilçeye kayyum görevlendirildiğinden bu yana 150 milyon TL'lik hizmet yapıldığını belirterek, "Bu para hizmetlere gitmemiş olsaydı, teröre kurşun olarak gidecek ve ülkenin birlik ve beraberliğinin ortadan kalkmasına sebep olacaktı" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Mardin'in Derik ilçesinde Ayaydın ailesi tarafından yaptırılan Mehmet Ayaydın İlk ve Ortaokulunun açılışını yaptı. Açılışa, bakanların yanı sıra, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa milletvekilleri, kent protokolü ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreni, Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Ardından tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

"Gençlerimizi spor salonlarına çağırıyoruz"

Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Bak, hayırseverlerin yaptırdıkları iki okulun açılışı için Derik'e geldiklerini belirterek, yapılan bu güzel eserlerin ilçeye hayırlı olmasını diledi. Bakanlık olarak kendilerinin de spor merkezleri ile gençlik ve spor merkezleri yaptığını anlatan Bak, "Gençlerimizin spor salonlarında olmasını istiyoruz. Bu salonlarda spor yapan gençlerimizin olimpiyat şampiyonu olmasını istiyoruz. Bütün gençlerimizi spor salonlarına çağırıyoruz. Başımızda sporun içerisinden gelen cumhurbaşkanımız var. Spordan hiç ayrılmayın, sporu bir hayat tarzı olarak bilin. Spor sizin uyuşturucudan, ideolojik yaklaşımlardan her türlü kötü niyetten uzak tutar. İşte sporun gücü ve ruhu budur. Açılacak olan iki okulun Derik halkına tekrardan hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ayaydın ailesine teşekkür ettiklerini belirterek, "Bir taziyenin yıldönümünde buradayız. Şehidimizin şehadete erişinin yıldönümünde buradayız. Ama biz buraya sadece yas tutmaya gelmedik. Hainlere, ülkemizi hedeflerinden ulaştırmaya karşı verilebilecek en güzel cevap olan okulla, eğitimle, birlik ve beraberlikle buraya geldik. Geçen yıl bu zamanlarda hüzünle buradaydık. Ama bugün sonbaharda açan güneşle aydınlık bir günde buradayız. Dünden daha iyi olduğumuz, yarın bugünden daha iyi olacağımız bir anlayışla buradayız" diye konuştu.

"Yolumuz aydınlıktır"

İlçeye yönelik hizmetlerin geçen yıldan bu yana arttığını anlatan Soylu, şunları kaydetti:

"Safitürk buranın kayyumuydu aynı zamanda. Burada hizmetleriyle beraber sizinle buluştu. Eşi Ayşegül hanımın burada kaldığı zamanda Safitürk ile yaptığı konuşmaları anlattığında bu ülkenin evladı olarak sorumluluklarımızın arttığını düşünüyorum. O buralı değildi, hısmınız da değildi ancak o sizinle birlikteydi, size hizmet etmenin kendisi için şeref olduğunu ailesine anlatan biriydi. Burada su arıtma tesisi yoktu, bugün su arıtma tesisi var. Çöp aktarma tesisi kurulmamıştı, bugün var. Yollarının 150 kilometresi asfalt oldu, 60 kilometresi daha yapılıyor. 40 adet çocuk parkı yapıldı. Çocuklarımız okuldan arta kalan zamanlarında daha iyi eğlensinler diye. 10 adet taziye evi yapıldı. 10 adet örnek zeytin bahçesi yapıldı. 15 adet okulun tadilatı yapıldı. 25 adet saha yapıldı. Hayvan pazarı yapılacak, zeytin fidan yetiştirme merkezleri kurulacak. Buraya kayyum atandığından itibaren buraya yapılan hizmetlerin bedeli 150 milyon TL'dir. Bu 150 milyon bu hizmetlere gitmemiş olsaydı, teröre kurşun olarak girecek ve bu ülkenin birlik ve beraberliğinin ortadan kalkmasına sebep olacaktı. Yine şunu ifade etmek istiyorum. Yolumuz aydınlıktır. Burada bir okul açılıyor. Hedefimiz aydınlık, gelişmiş ve büyük Türkiye'dir. 2023, 2053 ve 2071'dir. Büyük ülkeler büyük planlar yapan ülkelerdir. Ne zaman büyük planlar yapabilirseniz o zaman büyük bir ülke oluruz. Yarını planlayan bir Türkiye var."

"Bu ülke için büyük hedeflerimiz var"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise, Ayaydın ailesine teşekkür ettiklerini anlatarak, Türkiye'de eğitim kalitesini artırdıklarını kaydetti. Eğitim seviyesinin arttırılması için derslik başına düşen öğrenci sayısının kabul edilebilecek bir seviyeye getirilmesi gerektiğini dile getiren Bakan Yılmaz, "Türkiye'de 36'ydı, 24'de, Mardin'de 50'ydi, 29'a düştü. Hem Türkiye'de hem de Mardin'de kaliteli eğitim için köşe taşını koyduk. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını 17'ye düşürdük. Eğitimi teknolojiyle birleştirmek lazım. Fatih projesini başlattık. Eğitimin kalitesini arttırmak için geçmiş dönemlerde olmadığı kadar bütçe ayırırsanız ihtiyaçları karşılarsınız diyerek, 2002'de eğitime ayrılan miktar 2,8 iken bunu 5,8'e çıkardık. Türkiye'nin eğitimi bugün dünden daha iyi. Bizim büyük hedefimiz var bu ülke için. İstiyoruz ki bu ülkede 80 milyon insanın işi, aşı evi ve barkı olsun. Türkiye'yi dünyanın en iyi 10 ekonomisinden biri yapmak için çalışıyoruz. Bunları birlikte gerçekleştireceğiz."

Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra okulu gezen bakanlar, yetkililerden bilgi aldı, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Derik’te Okul Açılışı

Derik’te Okul Açılışı

Derik’te Okul Açılışı

Derik’te Okul Açılışı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.