Türkiye'nin İlk Deneysel Film Festivali 'istanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali' Başvuruları Bekliyor

Türkiye'nin İlk Deneysel Film Festivali 'istanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali' Başvuruları Bekliyor
Türkiye'nin ilk deneysel film festivali olan İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali bu yıl 23 - 24 - 25 Kasım tarihlerinde Beyoğlu Yeşilçam Sineması ve Salt Galata'da tüm deneysel film üreticileri ve sinemaseverlerle buluşacak.

Türkiye'nin ilk deneysel film festivali olan İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali bu yıl 23 - 24 - 25 Kasım tarihlerinde Beyoğlu Yeşilçam Sineması ve Salt Galata'da tüm deneysel film üreticileri ve sinemaseverlerle buluşacak. Yaratıcı ekibini sinemaya yeni bir algıyla yaklaşan gençlerin oluşturduğu festival, sinemanın yanı sıra disiplinlerarası bir platform olarak ilerleyecek ve etkinliklerini yılın farklı zamanlarında sürdürmeye devam edecek.

SADECE FİLMGÖSTERİMLERİ DEĞİL DAHA FAZLASI

Kesinleşen programını kasım ayının başında açıklayacak olan festival, bu ilk yılında sinemaseverlere şimdiden 3 gün boyunca sürecek kısa ve uzun metraj film gösterimleri, paneller ve The Kissinger Twins'in interaktif hikaye anlatımına dayalı Sufferosa adlı performanslarını vadediyor.

"EKSİKLİK SONUCU FESTİVAL YAPMAYA KARAR VERDİK"

Festivalin kurucu direktörü Yavuz Gözeller'in festival hakkındaki açıklaması ise şöyle; "Türkiye'de deneysel sinemaya dair bir platformun olmayışından duyduğumuz eksiklik sonucu bu festivali yapmaya karar verdik. Umuyoruz, kalabalık festival süreçlerinde yer bulamayan deneysel yapımlar bu festival sayesinde seyirciye ulaşacak. Deneysel sinema 'anlaşılamayan' olarak algılanmaktan çıkıp, deneyin kendisinin ön plana çıktığı, genç ve yeni sinemacılara ilham veren bir alan olacak."

Yarışmaya katılmak isteyen eser sahipleri filmlerini 1 Kasım 2018'e kadar festival sorumlularına ulaştırabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.