Türkiye'nin ilk yerden beslemeli tramvay hattının test sürüşleri başladı

Türkiye'nin ilk yerden beslemeli tramvay hattının test sürüşleri başladı
Türkiye’nin ilk yerden enerji beslemeli hattı olan Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının test sürüşleri başladı. Tramvayın test sürüşü ise havadan görüntülendi.

Türkiye'nin ilk yerden enerji beslemeli Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının test sürüşleri Balat'ta başladı. Törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal'ın yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı Mehmet Ergün Turan ve AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Deniz Köken katıldı.

Test sürüşleri bugün başlayan 10.1 kilometrelik tramvay hattında, Bursa'da üretilen yerli araçların kullanılacağı öğrenildi. Tramvay hattının güzergahı boyunca tamamen katenersiz olan tramvay araçları enerjisini, iki ray arasına gömülü bir sistemden alacak. Güzergah boyunca, görüntü kirliliği oluşturan katener enerji direkleri ve buna bağlı havai hat enerji kablolarının da bulunmadığı görüldü. Öte yandan Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının bugün başlayan test sürüşleri havadan drone ile görüntülendi. Görüntülerde hattın test sürüşünün başarıyla gerçekleştiği görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.