Sumudica: ''şu An Çocuk Gibiyiz''

Sumudica: ''şu An Çocuk Gibiyiz''
Türk futbolu için Romanya aslında özel bir yere sahip.
Türk futbolu için Romanya aslında özel bir yere sahip. Galatasaray ile tarih yazan Hagi ve Popescu ikilisi. Beşiktaş ve Galatasaray ile ayrı ayrı şampiyonluklar kazanan A Milli Takımımızın teknik direktörü Mircea Lucescu, Fenerbahçe tarihine efsane frikikleriyle geçen Sasu, Beşiktaş'ın Kadıköy Panteri olarak bilinen Daniel Pancu, Bursaspor'un kazandığı tarihi şampiyonlukta payı olan Stelian Kirita ve son olarak kariyerinin 16. takımını çalıştıran Kayserispor'un teknik patronu Marius Sumudica...

Tesislere adım attığınız andan itibaren şartlar ne olursa olsun sizi güler yüz ve misafirperverlikle karşılayan çok iyi bir insan Sumudica. Futbolun bir oyun olduğunu, insanlığını her zaman önce getirdiğini anlatan babacan tavrıyla farkını hissettiren 47 yaşındaki antrenör, şu an Kayserispor'da yeni bir şeyler inşa ettiklerini iştahla anlatarak Milliyet röportajına da başlamış oluyor, "Kayserispor'da göreve başladığımızda işler çok zordu. Başlangıcımız çok zorluydu. Buraya ekibimle geldim ama Türkiye'den de yardımcılar ekledim ekibime, Türkiye'den Türk futbolundan bilgiler alma adına, bana yardım etmeleri için. Ekibimizle işimiz kolay değildi. 18 yeni oyuncu vardı takımda. Böyle yeni oyuncuların olduğu takımda bir anda aile ortamı yaratabilmek zor. İlk önce çok iyi bir grup oluşturduk, iyi arkadaşlıklar kurduk. Sezonun ilk yarısında iyi sonuçlar elde ettik, hep beraber elde ettik bunu. Sezonun ilk yarısı 34 puan topladık. Daha sonra sezonun ikinci yarısı için insanlar daha fazla puan toplamamızı beklemeye başladı. Ama ikinci yarı zor geçiyor."

Kayserispor olarak henüz yolun başında olduklarının farkına varmaları gerektiğini aktaran Sumudica, zor bir yolun kendilerini beklediğini anlatıp sabır istiyor ve şu ilginç örneklemeyi yapıyor:
"İlk göreve başladığımız herkes bize karşı bir alt lige düşeceğimizi düşünüyordu. İlk iş takımın düşünce yapısını değiştirdim. Oyuncularıma daha iyi bir mantalite aşıladım. Bu takım adım adım ilerliyor. Zamana ihtiyacımız var. Bu iş öyle kolay değil. Avrupa Ligi'ne gidebilmek için önümüzde daha uzun yol var. Şu an biz bir çocuk gibiyiz. Üniversiteye kadar gidebilmemiz için adım adım ilerlemeliyiz. Şu an biz Kayserispor olarak daha yolun başındayız. Üniversiteye gidebilmemiz için daha yolumuz var.

Kayserispor şu an Avrupa Ligi seviyesinde mi diye sorarsanız, bunu açıkçası bilmiyorum. Şu anda biz sadece ilk 5 sıra için sonuna kadar savaşmalıyız. Tahminimce Göztepe, Trabzonspor ve Sivasspor ile yarışacağız sezon sonuna kadar. Şu son 7 haftada en az 15 puan toplamalıyız tahminlerime göre. Ondan sonrasını hep beraber göreceğiz. Ancak 5. olamazsak bu problem olmaz. Bana göre ilk yılımızda, 6., 7. ya da 8. olmakta iyi. Hedef şu an ilk 8."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.