Tusk'tan Mültecilere: Avrupa’ya Gelmeyin

Tusk'tan Mültecilere: Avrupa’ya Gelmeyin
AB Konseyi Başkanı Donald Tusk yaptığı açıklamada ekonomik nedenlerle gelen sığınmacılara seslenerek "Avrupa'ya gelmeyin" dedi.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Atina'da Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ekonomik nedenlerle gelen sığınmacılara seslenerek "Avrupa'ya gelmeyin" dedi.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Atina'ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras ile görüştü. Çipras ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tusk, ekonomik nedenlerle Avrupa'ya gelmeye çalışan sığınmacılara seslendi. Tusk, "Tüm potansiyel yasadışı ekonomik nedenlerle gelen sığınmacılara sesleniyorum. Avrupa'ya gelmeyin. İnsan kaçakçılarına inanmayın. Hayatınızı ve paranızı riske atmayın. Tüm bunlar, hiçbir şey için" dedi. "Yunanistan ya da bir başka AB ülkesi artık transit bir ülke olmayacak. Schengen kuralları yeniden yürürlüğe girecek" diyen Donald Tusk, Yunanistan'ın Schengen bölgesinden dışlanması krizi sonlandırma anlamına gelmediğini belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Yunanistan, Schengen'in, Euro Bölgesinin ve AB'nin bir parçası ve öyle de kalacak."

Mülteci krizinin çözümü noktasında krizden en fazla etkilenen ülkelere ziyaret düzenleyen Slovenya'ya da ziyaret düzenleyecek. Tusk, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ankara'da görüşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.