İran’da Bilanço Artıyor

İran’da Bilanço Artıyor
Irak - İran sınırında, merkez üssü Süleymaniye ve Halepçe şehirlerinin kesişme noktası olan bölgede dün şiddetli deprem meydana gelmişti.

İran-Irak sınırında meydana gelen depremde ölü sayısı 348'e yükseldi.

Irak - İran sınırında, merkez üssü Süleymaniye ve Halepçe şehirlerinin kesişme noktası olan bölgede dün şiddetli deprem meydana gelmişti. Şiddeti 7.3 olarak açıklanan depremde ölü sayısı artmaya devam ediyor. Yetkililer, şu ana kadar 348 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. İran'da 341 kişinin hayatını kaybettiği depremde 5 bin 346 kişi de yaralandı. İranlı yetkililer, 70 bin kişinin kalacak yere ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. İran'da hayatını kaybedenlerin büyük bir bölümü Kirmanşah eyaletinden.

Depremin vurduğu Irak'ta ise 7 kişi hayatını kaybetti. Irak Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise 321 kişinin yaralandığı kaydedildi.

2003 yılında 6.6 şiddetinde meydana gelen depremde İran'ın güneydoğusunda bulunan Bem şehrinde büyük yıkım meydana gelmiş, 26 bin kişi hayatını kaybetmişti. Dün meydana gelen deprem, 2012 yılından bu yana meydana gelen en şiddetli deprem olarak kayıtlara geçti.

İran’da Bilanço Artıyor

İran’da Bilanço Artıyor

İran’da Bilanço Artıyor

İran’da Bilanço Artıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.