• BIST 8218.74
  • Altın 1649.898
  • Dolar 27.4599
  • Euro 29.0953
  • Adana 25 °C
  • Adıyaman 16 °C
  • Afyon 13 °C
  • Ağrı 8 °C
  • Amasya 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • Artvin 17 °C
  • Aydın 20 °C
  • Balıkesir 18 °C

Uğur Mumcu, Ölüm Yıl Dönümünde Törenle Anıldı

Uğur Mumcu, Ölüm Yıl Dönümünde Törenle Anıldı
Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 25'inci yıl dönümünde Eskişehir'de gerçekleştirilen törenle anıldı.

Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 25'inci yıl dönümünde Eskişehir'de gerçekleştirilen törenle anıldı.

Uğur Mumcu Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da katıldı.

Törende bir konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Uğur Mumcu suikastinin faillerinin yakalanamadığını belirterek, "Hukukun üstün olduğu ülkelerde cinayetlerin faileri devlet tarafından yakalanır. Sorun çözülür. Nedenleri ortaya koyulur. Maalesef bu cinayetin failleri yakalanamamıştır. Cinayetin nedenlerini bizler çok iyi biliyoruz. Cinayetin uzantıları gün yüzüne çıkmış, ciddi anlamda bir kalkışmanın eşiğinde olan gerici güçlerdi. Zamanın iktidarları tarafından çözüm bulunamadı. O çözüm bulunsun diye, çözümü bulamayanları tarihe ibret olsun diye bu anıtı koyduk. Türkiye'de faili meçhul cinayetler aydınlanana kadar özellikle de Uğur Mumcu cinayeti aydınlana kadar bu araç burada duracak. Biz Eskişehir'de devrimci demokrat ve Atatürkçü güçler laik bir eğitim altında bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Uğur Mumcu'ya Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalan tüm aydınlara sabır diliyorum. Onun yolunda durmadan ve yılmadan mücadele edelim diyorum" şeklinde konuştu.

"Her zaman gönlümüzde olacaklar"

Törende konuşan bir diğer isim ise Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç oldu. 24 Ocak'ın Gaffar Okkan'ın da ölüm yıl dönümü olduğunu hatırlatan Başkan Ataç, şunları kaydetti:

"Bugün hem Gaffar Okkan'ı hem de Uğur Mumcu'yu anma günü. Biliyorsunuz bu hain darbeden sonra Gaffar Okkan'da Diyarbakır'da Atatürkçü polis kardeşimiz korumalarıyla birlikte orada katledilmiştir. Onlar bizim her zaman gönlümüzde olacaklar. Uğur Mumcu araştırmacı gazeteci olmak ile beraber ileriyi de gören bir gazeteciydi. Özellikle terör ve radikal islam üzerinde çok dururdu. Her konuşmasında ve yazısında bunlardan bahsederdi. Terörün daha çok dış kaynaklı olduğunu ifade ederdi. Türkiye bugünlere bu iki noktadan ötürü yıpranarak geldi. Uğur Mumcu bir de şunu söylerdi, "Beni silah ile öldüremezler. Benim çelik yelek ve silahla gezdiğimi bilirler. Beni ancak bomba öldürürler" derdi. Uğur Mumcu büyük insandı. Yıllar önce söylediği her şey şimdi tek tek gerçek oluyor. Bizde 80 milyon bunu izleyerek hayatımıza devam ediyoruz. Mezarı ışıklar ile dolsun."

Tören sonunda Uğur Mumcu anısına şiirler ve şarkılar okundu, beyaz güvercinler uçuruldu.

Uğur Mumcu, Ölüm Yıl Dönümünde Törenle Anıldı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2002 Haber Sitesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 533 02 62 Faks : 0212 210 34 00