Güroymak’ta ‘Kudüs’ Protestosu

Güroymak’ta ‘Kudüs’ Protestosu
Bitlis'in Güroymak ilçesinde bir araya gelen yüzlerce kişi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacakları açıklamasını...

Bitlis'in Güroymak ilçesinde bir araya gelen yüzlerce kişi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacakları açıklamasını protesto etti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından tepkiler sürüyor. Güroymak Mehmet Selim Özmen Camisi'nde Cuma namazı kılan vatandaşlar, çıkışta Selahaddin Eyyubi Meydanı'nda Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasını protesto etti. Protestoya Adalet ve Kalkınma Partisi Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanglay, Günkırı Belde Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, AK Parti il ve ilçe teşkilatı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Meydanda toplanan kalabalık "Kudüs Savaşın Değil Barışın Şehridir" pankartı açarak hep bir ağızdan tekbir getirdi.

ABD Başkani Trump'ın kararına tepki gösteren Adalet ve Kalkınma Partisi Güroymak Gençlik Kolları Başkanı Emrah Aktaş, "İnsanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman dilimindeyiz.?Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Amerika? Başkanı Trump'ın?hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Cumhurbaşkanımızın?kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların?kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından kalabalık dağıldı.

Güroymak’ta ‘Kudüs’ Protestosu

Güroymak’ta ‘Kudüs’ Protestosu

Güroymak’ta ‘Kudüs’ Protestosu

Güroymak’ta ‘Kudüs’ Protestosu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.