Uluslararası Göçmenler Günü Kutlandı

Uluslararası Göçmenler Günü Kutlandı
Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla Bilecik'te etkinlikler düzenlendi.

Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla Bilecik'te etkinlikler düzenlendi.

Bilecik Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki etkinlikte, 2011 yılından itibaren Türkiye'nin göç almaya başladığını anımsatarak, dünyada 250 milyon göçmenin bulunduğunu ifade etti. Dünyada 30 kişiden 1 kişinin göçmen olduğunu, vatanlarından ve milletlerinden ayrıldıklarını belirten Vali Vekili Taşdöğen, "Ülkemizin geçiş bölgesinde olması ve jeopolitik konumu nedeniyle Batı'ya gitmek isteyen mülteciler ve sığınmacılar, yıllarca misafir oldular. Ortadoğu'dan gelen göçmenlerle Türkiye son yıllarda çok önemli göç hareketlerine maruz kaldı. Tabi devlet ve hükümet olarak bunlara yardımcı olacağız. Demokrasi ve insan hakları savunucusu olan Batılı ülkeler maalesef bu konuda sınıfta kaldı. Ülkemiz gerçekten çok önemli bir sınav verdi. Dünya coğrafyasında hala vermektedir. İmkan olduğu sürece vermeye devam edecektir. Çünkü bizim kültürümüzde, örfümüzde, adedimizde ve inancımızda yapılan misafirperverlik anlayışıyla kendi vatandaşımızdan ayırt etmemek üzere aynı şartlarda misafirlerimizi ağırlıyoruz ve ağırlamaya devam ediyoruz. Ülkemiz güçlü olduğu sürece konumu itibariyle görevini sürdürecektir. Bu bir insanlık görevidir. Bilecik'te yaşayan göçmen ve sığınmacı vatandaşlarımız her türlü haklarını kullanabiliyorlar. Bizlerde onlara elimizden geldiği kadar kendi vatandaşlarımızdan ayırmadan onlara yardımcı oluyoruz" dedi.

Bilecik İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin San da eskiden transit bir ülke olan Türkiye'nin artık hem transit hem de hedef ülke konumunda olduğunu ifade ederek, "Dünyadaki refah eşitsizliği ve istikrarsızlıklar sürdükçe göç dalgalarıyla karşılaşmaya devam edeceğiz. Özellikle 2000'li yıllardan sonra ekonomik gelişme ve istikrar sayesinde ülkemize yönelen göç artmış, Türkiye transit ülke olmaktan hedef olma haline gelmiştir. Önümüzdeki dönemde Suriye, Irak, Pakistan, Afganistan ve Bangladeş gibi ülkelerdeki gelişmeler Türkiye'ye yönelen göç akınları üzerinde belirleyici olacaktır. Bir taraftan göçle mücadele ederken, yatırımcı ve öğrencilerin ülkemize gelişlerinin, dolayısıyla düzenli göçün teşviki yolunda çalışmalar yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

Bilecik'te yaşayan ve Şeyh Edebali Üniversitesinde okuyan öğrencilerin şiir okuması ve duygularını dile getirmesiyle devam eden etkinlikte, Vali Vekili Taşdöğen'e, Afganistan Türkleri yöresel kıyafeti "Kepen" hediye edilmesi ve "Özbek" pilavının ikramıyla sona erdi.

Uluslararası Göçmenler Günü Kutlandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.