Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu:

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu:
Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, "Bizim yaşadığımız ve ortak paydaş olduğumuz coğrafyamızda bizler ülkelerimiz...

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, "Bizim yaşadığımız ve ortak paydaş olduğumuz coğrafyamızda bizler ülkelerimiz ve uluslarımızın kardeşlik bağlarını güçlendirmek için yoğun çalışmalar yapmalıyız. Bizden başka bizim gerçek dostumuz yoktur" dedi.

Dubai'de düzenlenen Arap ülkeleri Üniversiteler Birliğinin olağan kongresine uluslararası gözlemci ve onur konuğu olarak davet edilen Azizoğlu, Türkiye'nin bölgesel, İslam dünyası ve tüm gezegen için akademik ve kültürel önemini anlattı. Türkiye'nin bir yönüyle modern batı ülkesi diğer yönüyle tarihi misyonu, Müslüman ülke ve toplum olarak, aynı değer, kültür ve inançları paylaştığı bir Asya ülkesi olduğunu ifade eden Azizoğlu, "Türkiye İslam coğrafyasında ve tüm dünyada İslam değer, kavram, kültür ve inançlarının özgürce yaşanıp yaşatılması için çaba sarf etmektedir. Çünkü bireyin ve toplumların yada ulusların bu değerleri insani ve evrensel haklardır. Bizler Türkiye olarak özellikle akademik çalışmalarımızda Müslüman toplumların inanç, kültür, değer ve kavramlarında batı toplumlarına asimilasyonunu önlemek için yoğun çaba sarf etmekteyiz. Uluslararası Üniversiteler Konseyi'nin küresel akademik çalışma ve misyonunun başlıca amaç ve gayelerinden biride budur. Bir diğer misyon ve çalışmalarımız da tüm İslam coğrafyası üniversitelerini batı toplumları akademik seviyesine getirmektir" dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al Ayen Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı ve akademik çalışmalar için bulunduğu kongrede bulunan Arap üniversiteleri rektörlerinin başta Arap Üniversiteler Birliği Başkanı Sultan Abu Orabi olmak üzere büyük çoğunluğu uluslararası üniversiteler konseyinin yöneticileri ve üyeleri olması ayrıca beni kurucu başkan olarak onurlandırdığını belirterek, "Bizler akademik, ilmi, basın yada yazar kimliği taşıyan tüm Müslüman entellektüeller olarak aynı dini, tarihi, değerleri ve coğrafyayı paylaşan ülkelerimizin ve gelecek yeni nesillerimizin de aynı ortak kaderi paylaşacaktır. Bizim yaşadığımız ve ortak paydaş olduğumuz coğrafyamızda bizler ülkelerimiz ve uluslarımızın kardeşlik bağlarını güçlendirmek için yoğun çalışmalar yapmalıyız. Bizden başka bizim gerçek dostumuz yoktur" dedi.

Daha sonra Arap Üniversiteler Birliği Başkanı Sultan Abu Orabi, Azizoğlu'na hediye takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.