Üniversite Sınavları Kahta’da Da Yapılacak

Üniversite Sınavları Kahta’da Da Yapılacak
Yükseköğretim Kurumları Sınavlarına (YKS) 2018 yılından itibaren Adıyaman'ın Kahta ilçesinde de girilebilecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavlarına (YKS) 2018 yılından itibaren Adıyaman'ın Kahta ilçesinde de girilebilecek.

Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için büyük bir kolaylık sağlamak adına böyle bir girişimin olduğunu belirten Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, ÖSYM Sınav Merkezleri arasına Kahta ilçesinin de dahil olduğunu söyledi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavları için Kahta başta olmak üzere Sincik, Gerger ve çevre köylerdeki öğrenciler için ulaşım noktasında büyük sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Müdür Tünçmen, "İlçemiz başta olmak üzere Sincik, Gerger, Samsat ve çevre köylerinde oturan öğrencilerimiz YKS sınavlarına girmek için Adıyaman, Gölbaşı veya çevre illere gitmek zorunda kalıyordu. Öğrencilerimiz il merkezlerine giderken hem ailelerin hem de sınava girecek olan öğrencilerin yaşadığı sıkıntı, stres ve kimi zaman yollarda yaşadıkları olumsuzluklar ortadan kalkacak. Zaten uzmanlar, sınav merkezlerine giden öğrencilerin yollarda karşılaştıkları stres, trafik gibi olumsuzlar, onların sınav başarısını büyük oranda etkilediğini söylüyor. Bu anlamda YKS sınavlarının artık ilçemizde de olması çok yerinde bir karar olmuştur. Bu kararla birlikte Adıyaman trafiği için de ayrıca büyük bir kolaylık olacak. Orada sınava giren öğrenciler de bu anlamda rahatlayacaktır.

İlçemizde de üniversite sınavlarına girilmesi ve sürecin hızlanmasında ve engellerin aşılması noktasında TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'ın çalışmaları gerçekten takdire şayandır. Bu hizmet de Kahta için büyük bir adım. Bu hizmetten sadece Kahta değil çevre ilçe ve köylerdeki vatandaşlarımız da yararlanacak.

YKS sınavının ilçemizde de olması için büyük emek veren Başta TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın,'a Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı'ya, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya'ya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak'a, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni'ye, Kahta Kent Konseyi'ne, STK'lara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.