Başkan Toltar, Ordululara Konuk Oldu

Başkan Toltar, Ordululara Konuk Oldu
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Dilovası Ordulular Derneği yönetimi ve üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Dilovası Ordulular Derneği yönetimi ve üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Ordulular Derneği'nin kahvaltı programına Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar'ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Fazıl Polat, Mahiyettin Gültekin, Dilovası Dernekler Federasyonu Başkanı Ercan Güneş, Dilovası Ordulular Dernek Başkanı Celil Baş ve yönetimi, yöre dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dilovası Ordulular Dernek Başkanı Celil Baş, "Düzenlemiş olduğumuz toplantıda hem hemşerilerimizle hem de Dilovası Belediye Başkanımız Ali Toltar ile bir araya gelerek yaşadığımız kentin sorunlarını konuşarak çözüm önerileri sunmaktır. Derneğimize katkı sunan Başkanımız Ali Toltar'a üyelerimiz içinde bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Dilovası Dernekler Federasyonu Başkanı Ercan Güneş ise konuşmasında, "Dilovası Dernekler Federasyonu olarak ilçemizde yöre derneklerinin bir arada olması birlik ve beraberliğini pekiştirmesi ve ilçemizin sorunlarına eğilmek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belediye Başkanımız ile başlattığımız yöre derneklerimizle hafta sonu kahvaltımız tüm hızıyla sürüyor. İnşallah bu birliktelikten ilçemiz adına güzel adımlar ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Toplantı da son olarak konuşan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ise, "Hafta sonları düzenlediğimiz hemşeri derneklerimizle kahvaltı programımızla hem derneklerimiz hem de vatandaşlarımızla bir araya gelerek hep çalışmalarımızı aktarıyor hem de halkımızı dinliyoruz. Birlik ve beraberliğimizi ve dayanışmamızın en güzel örneklerinden biri olan bu birlikteliğimiz ve buluşmalarımız bizlere ayrı bir güç veriyor" şeklinde konuştu.

"Hepimiz Anadolu'nun farklı yerlerinden geldik" diyen Başkan Toltar "Hepimizin amacı daha iyi bir Dilovası'nda huzur içinde yaşamaktır. İlçemizde güzel bir dayanışma ruhu var. Anadolu'dan gelmiş olsakta, geldiğimizi unutmadan zenginliklerimizi hep bir arada yaşayarak dayanışma halinde güzellikleri sergiliyoruz. Anadolu'nun tüm zenginliklerini yaşayan tek ilçeyiz" dedi.

Nüfus kayıtlarının Dilovası'na alınmasını isteyen Başkan Toltar, "İlçemizde ikamet eden ancak nüfus kaydı memleketinde olan binlerce vatandaşımızın olduğunu duydum. Lütfen kaydınızı ilçemize alınız. Normalde 50 binin üzerinde olmamız gerekirken nüfus kaydı dışarıda olanlardan dolayı ilçemiz 50 binin üzerinde olmadığından dolayı çok ciddi sıkıntılar yaşamakta ve geliri onda göre de düşmektedir. Belediye hizmetleri de 50 binin altında olduğundan dolayı kısıtlı imkanlarda yapılmaktadır. Tekrar söylüyorum. İlçemizde yaşayan ancak nüfus kaydı dışarıda olan vatandaşlarımızın bir an önce kayıtlarını Dilovası'na aldırmalarını istiyorum" diye konuştu.

Daha sonra çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Toltar, "Halkımızın teveccühü ile 3,5 yıldır halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Göreve gelirken halkımıza verdiğimiz seçim beyannamemizdeki taahhütlerimizi yerine getirmek için canla başla çalışıyoruz. İnşallah görev süremiz sonunda vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmenin mutluluğu ile son bulur. İlçemizin ana sorunları hem hükümetimiz hem de büyükşehir belediyemizin desteği ile çözebileceğimiz sorunlar. İlçemizin giriş ve çıkışları, Kömürcüler OSB'nin taşınarak yerine lojistik merkezi kurulması, İlçemizde büyük bir Tır parkının eksikliği, artık ilçelerde gelişi güzel semt pazarları yerine kapalı semt pazarları hayata geçiyor. Semt Pazarı ile ilgili önemli mesafe kat ettik. Projesi hazır inşallah 2018 yılının ilk yarısında bitmiş olacak" dedi.

İlçede kullanılacak doğalgaz ile ilgili de konuşan Başkan Toltar, "İlçemizde kapalı yüzme havuzu konusunda da çalışmalarımız önemli yol kat etti. İnşallah yakın zamanda temelini atacağız. Ulaşımda ilçemize önemli kolaylık sağlayacak Mimar Sinan Mahallesi ve Orhangazi Mahallelerimizin ve köylerimizin hastaneye ulaşımını kolaylaştıracak yeni yol çalışması için Büyükşehir Belediyemizle görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah bu projeyi de hayata geçireceğiz. Diliskelesi Mahallemize yapacağımız kapalı spor sahası içinde tüm hazırlıklarımız tamam projesi hazır inşallah bu projemizde yakın bir zamanda başlayacak. İlçemizde doğalgazın yaygınlaştırılması çevre kirliliği açısından oldukça önemliydi. Göreve geldiğimizden bu yana PALGAZ" la çok iyi bir çalışma ile büyük oranda doğalgaz çalışmasını bitirdik. Son olarak orman vasfındaki evlerde Doğalgaz verilmesi konusunda mutabakata varıldı. Ve şu an o evlerimizde doğalgaz almaya başlandı. İnşallah 2020 yılına kadar Dilovası'nın tamamı doğalgazı kullanacaktır" ifadelerini kullandı.

Başkan Toltar, Ordululara Konuk Oldu

Başkan Toltar, Ordululara Konuk Oldu

Başkan Toltar, Ordululara Konuk Oldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.