Üniversite Öğrencisine Tecavüz Eden Zanlıya 45 Yıl Hapis

Üniversite Öğrencisine Tecavüz Eden Zanlıya 45 Yıl Hapis
ağdat Caddesi'nde meydana gelen olayda gece evine dönen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi E.F.B.'ye C.A. isimli zanlı tarafından tecavüz edilmişti.

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde, 19 yaşındaki üniversite öğrencisi E.F.B.'ye bıçak tehdidiyle tecavüz edip 65 lira parasını ve cep telefonunun gasp eden servis şoförü Cengiz Ay, 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bağdat Caddesi'nde meydana gelen olayda gece evine dönen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi E.F.B.'ye C.A. isimli zanlı tarafından tecavüz edilmişti. Genç kızın telefonu ve 65 TL'sini alarak kaçan zanlı, kısa süre sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği Ekipleri tarafından Pendik'te yakalanmıştı. E.F.B.'ye tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanan ve hakkında cinsel saldırı ile nitelikli gasp suçundan 10 yıldan 33 yıla kadar hapis cezası istenen servis şoförü Cengiz Ay'ın yargılanmasına Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Cengiz Ay, müşteki E.F.B. ve ailesi ile taraf avukatları katıldı. Suadiye Sahil Yolu'nda kırmızı ışıkta geçen psikolog Zeynep Nur Koşan'ın çarpması sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Feride Büşra Taşlı'nın babası Erol Taşlı da, aileye destek vermek için adliyeye gelip duruşmayı izledi. servis şoförü Cengiz Ay, Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2. celsesinde 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Heyeti, sanığın geçmişi, fiilden sonraki davranışları ve herhangi bir pişmanlık göstermemiş olması nedeniyle cezalarına herhangi bir indirim uygulamadı.

Duruşmada sözlü savunma yapmayan ve 3 sayfalık yazılı savunma veren sanık Cengiz Ay savunmasında, "24 Ocak günü saat 03.00 sıralarında E.F.B. isimli şahıs ile Bostancı mahallesinde karşılaşmamız üzerine kendisinin alkollü olduğunu gösteren aykırı davranışları dolayısıyla tanışmamız olmuştur. Her ne kadar güvenlik kamerası görüntüleri aleyhime delil olarak gözükse de, esas itibarı ile E.F.B. ile aramızda yakınlaşma mevcut görüntülerden önce başlamıştır. Tanışmamızdan kısa bir süre sonra -Levent sokak girişinde etrafın tenha olmasından ötürü kendisi benimle sevişmek istemiştir. Ben de onun bu isteğini kabul ettim. Fakat daha sonra, "daha kuytu bir yere gidelim" diyerek beni kendi apartmanlarının bahçesine götürdü. Kamera görüntülerinde görüldüğü gibi, E.F.B. ile bahçeden "kırk yıllık sevgili" gibi güle oynaya çıktık. Kendi rızası dahilinde cinsel ilişkiye girdik. Kendisinin parasını zorla aldığım beyanı tamamen iftiradır. Ayrıca hakkımdaki iddiaların basın ve yayın organları aracılığıyla medyada yer alması, şahsımın kamuoyu nezdinde yargısız infazına sebebiyet vermiştir. Ailemi ve beni manevi açıdan olumsuz etkilemiştir. Henüz daha yargılamam bile başlamamışken toplum gözünde "sapık" olarak peşinen damgalanmak bende travmaya sebep olmuştur. Bu nedenle cezaevinde görevli psikologdan yardım almaktayım. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Müşteki E.F.B. ise, "Benim bu kadar soğukkanlı durmamın sebebi orada canımdı" ifadesini kullandı.

Mahkeme Heyeti, sanık Cengiz Ay'ı, "organ sokmak suretiyle cinsel saldırı" suçundan, suçun işleniş biçimi, sanığın kastının yoğunluğu suçun işlendiği yer ve zaman dikkate alınarak, alt sınırdan uzaklaşılarak azami hadden olmak üzere 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın, cinsel saldırı eylemini silah vasfındaki bıçak ile gerçekleştirmiş olduğu anlaşıldığından ceza yarı oranında arttırılarak 30 yıl hapis cezasına çıkartıldı.

Sanık Cengiz Ay, "geceleyin, silahla, konut eklentisinde yağma" suçundan da, suçun işleniş biçimi, yasanın birden fazla kez ihlal edilmesi, suç konusunun önem ve değeri dikkate alınarak 15 yıl hapis cezası olmak üzere toplam 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Avukat Nuray Ünal, bu suçu işleyen insanların utanması gerektiğini belirterek, "Bildiğiniz gibi bağdat caddesinde bir kaç ay önce Bağdat Caddesinde genç bir kız cinsel saldırıya ve gasba uğramıştı. Sonuç olarak suç sabit bulunup sanığa toplamda 45 yıl ağır hapis cezası verdiler. Son günlerde ülkemizde tecavüz suçları giderek artan bir trend gösteriyor. Ve bunun karşısında da mahkemeler dirayetli davranarak gereken ağır cezaları veriyorlar. Ben öncelikle müvekkilimin güçlü duruşuna ve ailesinin onun yanında dimdik duruşu için çok teşekkür ediyorum. Onlara bu yüzden saygı duyuyorum. Bir çok insan tecavüze uğrayan kızlarının çok ezik, utangaç tavırla yer alıyorlar. Onlara başından beri şunu ifade ettim. Utanması gereken siz değilsiniz. Siz suça uğrayan mağdur tarafsınız. Utanması gereken bu suçu işleyen insanlar. Sanıyorum gereken cezayı aldı. Bunu hak etti. Tehlikeli bir insandı toplum için ve toplumdan tecrit edildi. Yeniden bu tip verilecek kararların devamını bekliyoruz" dedi.

Müşteki avukatı Efkan Bolaç, "7 gün 24 saat sokaklarında özgürce gezilebileceği dolaşılabileceği ve güvenlik içerisinde olunabileceği bir ülke istiyoruz demiştik. Bu ülkenin sağlanması için devletin görevleri var ve bu görevleri hatırlattık. Bakanlık aracılığıyla. Tekrar söylemekte yarar var. bu ülkede 24 saat kadınların, kızların, insanların rahatça dolaşabileceği bir ülke olması için adalet getiriyor. Adalet içinde bu tür insanların sokaklardan alınması gerekiyor. Adalet bu gün tecelli etti ama keşke hiç olmasaydı diyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.