‘Iı. Tarım Sempozyumu’ Gerçekleştirildi

‘Iı. Tarım Sempozyumu’ Gerçekleştirildi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin ev sahipliğinde Çanakkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çanakkale Ticaret Borsası,...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin ev sahipliğinde Çanakkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çanakkale Ticaret Borsası, Ziraat Mühendisleri Odası, Bayramiç Ziraat Odası ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği işbirliğinde, Ziraat Fakültesi Amfisinde "II. Çanakkale Tarımı Sempozyumu" gerçekleştirildi.

Sempozyuma, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz ile çok sayıda üniversitemiz yöneticisi, akademisyenler, sektör temsilcileri, kurum yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Sempozyum'un açılış konuşmaları sırasıyla, Sempozyum Başkanı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer tarafından gerçekleştirildi.

ÇOMÜ'nün kuruluşunun 25. yılı ve aynı zamanda "Ziraat Eğitim ve Öğretimi'nin başlangıcının 172. Yılı" münasebetiyle düzenlenen sempozyumda, Sempozyum Başkanı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz yaptığı konuşmada, "Çanakkale denilince, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra aklımıza tarım, ve tarım denilince de, yine Çanakkale gelmektedir. Birincisini 2011 yılında düzenlediğimiz ve bugün de ikincisini gerçekleştirecek olduğumuz "Tarım Sempozyumu'na, İlimiz tarımıyla ilgili çok sayıdaki bildirinin sunulmuş olması da, ilimizin tarımsal potansiyelinin bir göstergesidir. Çanakkale, tarımsal potansiyeli bakımından Ülkemizde oldukça önemli bir yere sahiptir. Çanakkale'mizde, "Coğrafi işaret tescili" almış olan "Bayramiç Beyazı" ve "Ezine Peyniri" gibi ürünlerimiz bulunmakta, ayrıca birçok farklı üründe de tescil alma çalışmaları sürdürülmektedir" dedi.

Sempozyum Onursal Başkanı Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise, Çanakkale'yi sembolize eden birçok değerin bulunduğunu, bunlardan birinin de Tarım Kenti Çanakkale olduğunu ifade etti. Türkiye'nin uluslararası alanda içinden geçtiği bu sıkıntılı süreçlere rağmen, ekonomik olarak biran önce ekonomisi güçlü ülkeler arasında yerini almak zorunda olduğunu belirtti. Rektör Acer, bunun için de Türkiye'nin bir an önce kendi kendine yeten ülke konumuna geri dönmesi gerektiğini, bu dönüşte de tarım sektörünün lokomotif bir sektör olarak üstüne düşeni biran önce yapması gerektiğini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Yücel Acer tarafından sempozyuma çağrılı bildiri ile katılanlara günün anısına birer plaket ve hediye takdim edildi. Hediye takdimlerinin ardından, Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Doç. Dr. Reyhan Körpe, TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Cem Akşit, Yrd. Doç. Dr. Mithat Atabay'ın, çağrılı bildirilerinin sunumu ile açılış oturumu sona erdi.

İlk gün öğleden sonra programında bitkisel üretim, hayvansal üretim ve diğer konular başlıkları altında üç farklı salonda eş zamanlı olarak bilimsel sunumlar gerçekleştirildi. İki oturum halinde düzenlen sunumlarda toplam 51 çalışma değerlendirildi. Aynı zamanda birinci gün poster sunumları da katılımcıların yoğun ilgisini çekti. İlk günün sonunda katılımcılar Syngenta firmasının katkılarıyla düzenlenen gala yemeğinde bir araya geldi. Sempozyumun ikinci gününde de üç ayrı salonda oturumlar devam etti. Sempozyum süresince, farklı konu başlıklarında 52 sözlü ve 118 poster bildiri olmak suretiyle toplam 170 sunum gerçekleşti. Sempozyum programı kapanış oturumunda sonuç bildirgesinin okunması, sponsor Kurum ve firmalara plaket takdiminin ardından, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Kahrıman'ın kapanış konuşması ile sempozyum son buldu.

‘Iı. Tarım Sempozyumu’ Gerçekleştirildi

‘Iı. Tarım Sempozyumu’ Gerçekleştirildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.