Ted Koleji İkinci Yılına Yeniliklerle Devam Ediyor

Ted Koleji İkinci Yılına Yeniliklerle Devam Ediyor
TED Şanlıurfa Koleji, ikinci yılına büyük yeniliklerle devam ediyor. Kolej Müdürü Arif Kemal Şamat, öğrencileri hayata hazırlayan bir okul oluşturmak...

TED Şanlıurfa Koleji, ikinci yılına büyük yeniliklerle devam ediyor. Kolej Müdürü Arif Kemal Şamat, öğrencileri hayata hazırlayan bir okul oluşturmak için çabaladıklarını belirterek, "Bu gün daha güçlüyüz" dedi.

Şanlıurfa'da geçen yıl eğitim öğretime açılan TED Şanlıurfa Koleji, ikinci yılında yeniliklerine devam ediyor. Geçen yıl kolejin misyonu ve vizyonuna yakışır bir eğitim dönemi geçirdiklerini kaydeden Şamat, öğrencilerin hem akademik anlamda desteklenerek hak ettikleri eğitimi almaları, hem de sosyal, kültürel ve sportif anlamda desteklenmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı. Şamat, "TED Şanlıurfa Koleji, güzel işler çıkardı. İlk yılımızda katıldığımız turnuvaların bir kısmında dereceler aldık. Sosyal anlamda çocuklarımızın tiyatroya, sanata yönelmelerini sağladık. Akademik anlamda çocukların gelişimlerine destek olarak ilk yıl Türk Eğitim Derneğinin bir okulu olarak üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam ediyoruz" dedi.

Eğitim öğretim kadrolarını bu yıl güçlendirerek yola devam ettiklerini hatırlatan Şamat, geçen yıla göre kadrolarını yüzde 90 oranında koruduklarını bildirdi. Şamat, "Kadromuza yeni öğretmen arkadaşlarımızı daha da güçlendirdik. Özellikle ortaokul kısmında, hemen hemen her branşta iki-üç öğretmenle bu yıla başlamış olduk. Yabancı dil kadromuz yenilendi. Daha önceki öğretmenlerimize ek öğretmenlerimiz geldi" diye konuştu.

Bina öğrencilerle yaşatılmalı

Şamat, geçen yıl yaptıkları en güzel şeylerden birinin "yaşayan bir okul" oluşturmak olduğunu dile getirerek, "Yaşayan bir okuluz, okulumuzun her köşesi yaşayan bir formatta. Sosyal, sportif ve sanatsal olarak dizayn edilmiş bütün köşelerimiz aktif durumda. Yani buradan çıktığımızda 3-D sınıfında mutlaka öğrencileri görürsünüz. Halı sahada, yüzmede öğrencilerimize rastlayabilirsiniz. Bina fiziki olarak yeterli olabilir ama yeteri kadar yaşamazsa o bina, çocuklarla beraber yaşatılmazsa bir anlamı yoktur" dedi.

"Koridorlarımız Urfa'yı anlatıyor"

Kolejin bu yıl öğrenci sayısını artırdığını ifade eden Şamat, bundan dolayı okul servisi sayısını da artırıp daha güçlü hale getirdiklerine vurgu yaptı. Şamat, yaptıkları yenilikleri ve değişimleri ise," Eğitim köşelerimize yenilerini ekledik. Özellikle koridorlarımızın bir kısmını Urfa'nın yöresel konumlarını, bir kısmını ise ders içeriklerini anlatan duvar kağıtları ile kapladık. Bu da okulumuzun imajını güçlendirdi. Artık bir koridora girdiğinizde hangi derslerin olduğunu duvar kağıdı çalışmalarında görebiliyorsunuz. Öğrencilerimizle veliler, yeni değişikliğe olumlu tepki verdi. Okula gelenler de bu çalışmaları beğeniyor "şeklinde anlattı.

Veliler, öğrencileri yakından takip edebiliyor

Bu arada, kolejin öğrencilerin daha yakından takibini sağlamak için kullanılan "K12" adı verilen sistem de ilgi görüyor. Sistemi geçen yıl velilerin yüzde 80'inin aktif kullandığını dile getiren Şamat, sistemde, tüm ödev takibi ile duyuruların yer aldığını hatırlattı. Şamat, "K12 kullanımını yüzde 90'ın üzerine çıkarmayı planlıyoruz. Çünkü bu sistem idareciler ile öğretmenleri rahatlatıyor" şeklinde konuştu.

Ted Koleji İkinci Yılına Yeniliklerle Devam Ediyor

Ted Koleji İkinci Yılına Yeniliklerle Devam Ediyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.