Yozgat’ın Yöresel Lezzeti Tandır Kebabı Tescillendi

Yozgat’ın Yöresel Lezzeti Tandır Kebabı Tescillendi
Yozgat'ın yöresel lezzetlerinden Arabaşı, Testi Kebabı, Parmak Çörek ve Çanak Peyniri'nden sonra Tandır Kebabı da Türk Patent ve Marka Kurumu'nun onayıyla...

Yozgat'ın yöresel lezzetlerinden Arabaşı, Testi Kebabı, Parmak Çörek ve Çanak Peyniri'nden sonra Tandır Kebabı da Türk Patent ve Marka Kurumu'nun onayıyla tescillendi.

Yozgat Belediyesi tarafından 24 Mart 2017 tarihinde Yozgat'a özgü Tandır Kebabı'nın tescili için Türk Patent ve Marka Kurumu'na yapılan başvuru onaylandı. Türk Patent ve Marka Kurumu Tandır Kebabı'nı; Arabaşı, Testi Kebabı, Parmak Çörek ve Çanak Peyniri'nden sonra Yozgat'a özgü bir lezzet olarak tescilledi ve Tandır Kebabı da artık Yozgat ile birlikte anılacak. Yozgat yöresine ait lezzetler arasında yer alan Tandır Kebabı, tuzlanarak odun ateşinde yarım saat pişiriliyor ve servis ediliyor. Yolu Yozgat'a düşen vatandaşlar ise Tandır Kebabı'nın tadına bakmadan şehirden ayrılmıyor.

Yozgat Tandır Kebabı'nın diğer illerde yapılan Tandır Kebaplarından farklı olduğunu söyleyen vatandaşlar, Tandır Kebabı'nın tescillenmesinden duydukları mutluluğu ifade ederek Tandır Kebabı'nın muhteşem bir lezzet olduğunu söylediler.

Yozgat'ta yıllardır Tandır Kebabı ustalığı yapan Ali Alıcı ise Tandır Kebabı'nın 150 yılı geçkin mazisinin olduğunu söyleyerek "Tandır Kebabımız tescillenmiş bulunmakta. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Tandır Kebabı'nı bir gün önce terbiye ediyoruz, kasaptan kendi elimizle etleri özenle seçiyoruz. Tandır Kebabımız kuzu ve koyun etinden oluyor ve odun ateşiyle pişiyor. Muhteşem bir lezzeti var" dedi.

Tandır Kebabı'nın tescillenmesinde büyük rol oynayan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise Yozgat mutfağının Türkiye'nin önde gelen mutfaklarından birisi olduğunu söyleyerek, "Yozgat mutfağının kendine ait çok özel tatları ve lezzetleri var. Biz bunları zaman içerisinde tescil ettirmek için birtakım girişimlerde bulunduk. Bu güne kadar 4 tane ürünümüz tescillendi. Şimdi 5.si tescillendi. Daha önce Parmak Çörek, Çanak Peyniri, Testi Kebabı ve Arabaşı tescillenmişti şimdi de Tandır Kebabı'nı tescillettirdik. Yozgat Tandır Kebabı sadece Yozgat'ta yapılan ve Yozgat'a has bir tandır kebabıdır. Türkiye'nin değişik yerlerinde değişik isimlerle kebaplar yapılıyor ama Tandır Kebabı gerek kullanılan et itibariyle gerekse yapılış tarzı itibariyle Türkiye'de tektir ve bana göre de Türkiye'nin en lezzetli kebabıdır. Yozgat'ın tescilli kebabıdır ve dediğim gibi Türkiye'nin başka bir ilinde yok sadece Yozgat'ta yapılıyor. 15 gün oldu patentini aldık, tescilledik ve artık Yozgat mutfağının bir yiyeceği olarak Türkiye literatürüne geçmiş oldu" şeklinde konuştu.

Yozgat’ın Yöresel Lezzeti Tandır Kebabı Tescillendi

Yozgat’ın Yöresel Lezzeti Tandır Kebabı Tescillendi

Yozgat’ın Yöresel Lezzeti Tandır Kebabı Tescillendi

Yozgat’ın Yöresel Lezzeti Tandır Kebabı Tescillendi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.