Üreticiler Belediyenin Fidanları İle Kalkınacak

Üreticiler Belediyenin Fidanları İle Kalkınacak
2014 yılında Büyükşehir Kanunu sonrası Manisa'nın merkezinde kurulan iki belediyeden biri olan Yunusemre Belediyesi 4 yılda 100 bin fidan dağıtarak kırsal...

2014 yılında Büyükşehir Kanunu sonrası Manisa'nın merkezinde kurulan iki belediyeden biri olan Yunusemre Belediyesi 4 yılda 100 bin fidan dağıtarak kırsal bölgelerdeki üreticinin kalkınmasına destek oldu. Bu yıl 22 bin fidan dağıtımı yapacaklarını belirten Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi yılın ilk fidan dağıtımlarını Üçpınar Mahallesinden başlattı.

İlçede üreticileri destekleyen Yunusemre Belediyesi, 2018 yılında da desteklerini sürdürmeye devam ediyor. 2018 yılı fidan dağıtımının ilki Üçpınar Mahallesi'nde gerçekleştirilen tören ile başladı. Törene Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, Yunusemre İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serdar Mersinli, Belediye Muhtarlık İşleri Müdürü Mehmet Ata ve daire müdürleri katıldı.

Törende Muhtarlık İşleri Müdürlüğü'nün bölgede yaptığı çalışmalara ilişkin bilgi veren Mehmet Ata, 2018 yılında aşılama ve fidan dağıtımı çalışmalarını hızlandıracaklarını söyledi.

"Derdimiz üreticilerimizi kalkındırmak"

Törende bir konuşma yapan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de göreve gelir gelmez kırsal kalkınma hamlesi başlattıklarını, yapılan çalışmalarla büyük mesafe kaydettiklerini söyledi. "Derdimiz bu bölgede üreticilerimizi kalkındırmak" diyen Başkan Çerçi fidan dağıtımlarının değişik mahallelerde, bölgelerde devam edeceğini söyledi. Başkan Çerçi, "Parkı, yolu, meydanı, kentsel dönüşümü, TOKi gibi birçok hizmeti vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Diğer taraftan arazi yolları, hayvan sulama göletleri yapıyoruz. Bugün de kırsal kalkınmayı destek kapsamında her sene yaptığımız fidan dağıtımlarımızın ilkini Üçpınar'dan başlatıyoruz. 4 yılda yaklaşık 100 bin fidanı üreticilerimize dağıttık. Ceviz, badem, zeytin, incir var. Geçen sene lavanta dağıttık, Antep fıstığı var. Bu sene de 10 bin ceviz, 8 bin zeytin, 2 bin badem 2 bin de incir aşılı olarak dağıtılacak. bu sene incir talebi de olmuş pek fazla talep olmuyordu incire. İmkanlarımız ölçüsünde bunları dağıtıyoruz. Bunların hepsi bu sene dağıtılacak. Sizlerden ricamız bunlara biraz bakalım. Ben de köylü çocuğuyum, çiftçilikten biraz anlarım. Bu ağaçları 2-3 sene biraz sulamak gerekebilir. Bunları buralarda geliştirebilirsek, iklimi uygun, topoğrafyası uygun, coğrafyası uygun. 10 sene 15 sene bu işler böyle yapılırsa Yuntdağı Bölgesi büyük bir tarım havzası olabilir" diyerek bu yıl toplam 22 bin fidan dağıtarak üreticilerin bölgede çalışmalarını yoğunlaştırması amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini anlattı.

Yunusemre İlçe Tarım Müdürü Serdar Mersinli ise törende yaptığı konuşmada, "Bu tarz fidan dağıtımları tarım için büyük önem arz ediyor. Ürün desenimizi belirlemede, ilçemiz adına pazar oluşturmakta önem arz ediyor. Yunusemre Belediyemiz bizlere bu konuda büyük katkı sağlıyor. İlçe tarımında, ürün desenini belirlemede büyük katkı sağlıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte bizler de sosyal yardımlaşma veya kaymakamlık gibi farklı noktalarda dağıtımlar yaparak katkı sağlamaya çalışacağız. Umarım tarımımız adına önemli şeyler yaşarız, önemli ürünler elde edip iyi yerlerde değerlendiririz" ifadelerini kullandı.

Bu yıl 22 bin fidan dağıtılacak

Üreticiler de Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'ye, yapılan etkinlik ve destekten dolayı teşekkür etti. Fidan dağıtımı için gerekli olan başvuruyu yapan ve şartları yerine getiren üreticilere 2018 yılı içinde 10 bin ceviz, 8 bin zeytin, 2 bin incir ve 2 bin badem fidanı dağıtılacak.

Üreticiler Belediyenin Fidanları İle Kalkınacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.