Trabzon Heyeti Pakistan Expo 2017 Fuarı’nda

Trabzon Heyeti Pakistan Expo 2017 Fuarı’nda
TBMM Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Muhammet Balta'nın başkanlık yaptığı Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Pakistan'da düzenlenen...

TBMM Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Muhammet Balta'nın başkanlık yaptığı Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Pakistan'da düzenlenen EXPO 2017 fuarına katıldı.

Pakistan'nın Karachi şehrinin ev sahipliği yaptığı 10. Uluslararası Karachi EXPO 2017 fuarına Trabzon Ticaret Odası işadamlarından oluşan bir heyetle katıldı. Heyet Pakistan'da Ticaret ve Tekstil Bakanı Muhammad Pervaiz Malik ve Eyalet Valisiyle görüşmeler yaptı. Pakistan Başbakanın verdiği yemeğe katılan heyet ayrıca Ticaret Odası Başkanıyla görüşecek.

Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan TBMM Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Muhammet Balta, "Fuara Trabzonlu işadamlarımızdan oluşan bir heyetle katıldık. Geçtiğimiz ay Pakistan heyeti Trabzon'da idi. Şimdi işadamlarımızla birlikte biz Pakistan'dayız. İki ülke arasında yıllık 600 milyon dolar civarındaki ticaret hacmi var. Bunu geliştirmeliyiz. Bunu da bölgemizin ticaret merkezi olan Trabzon'dan yapmak işitiyoruz. Trabzon gerek deniz gerekse hava limanıyla Türkiye'nin önemli lojistik merkezlerinden biridir. Bundan sonra karşılıklı görüşmelere adım atarak işadamlarımız ticari faaliyetlere geçebilir. Kısa ve uzun vadede karşılıklı yatırımlar yapabiliriz. Aslında buna en güzel örneklerinden biri de Sayın Ahmet Albayrak'tır. Trabzonlu işadamları bunları dikkate alarak işbirliği imkânlarını değerlendireceğini düşünüyorum. Bu şehrin insanlarının müteşebbis ruha sahip olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Çok zeki, akıllı, dürüst ve taştan su çıkaran işadamlarımız var. Rahatlıkla Pakistan'da iş yapabilirler. Pakistan'daki yatırımcılarımızı da cazibe merkezi olan Türkiye ve Trabzon'a bekliyoruz" dedi.

Trabzon Heyeti Pakistan Expo 2017 Fuarı’nda

Trabzon Heyeti Pakistan Expo 2017 Fuarı’nda

Trabzon Heyeti Pakistan Expo 2017 Fuarı’nda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.