Uzmanından Kış Öncesinde Kombi Temizliği Uyarısı

Uzmanından Kış Öncesinde Kombi Temizliği Uyarısı
Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde kombi bakım ve teknik servis uzmanları; kombi kullanan vatandaşların en az 3 yılda bir bakımlarının yaptırılması gerektiğini...

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde kombi bakım ve teknik servis uzmanları; kombi kullanan vatandaşların en az 3 yılda bir bakımlarının yaptırılması gerektiğini belirttiler.

Alaplı ilçesinde, kombi bakım uzmanı olarak çalışan Mustafa Arslan, yaklaşan kış öncesi vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. Doğalgaz kombi cihazlarının, yıllık veya 3 yılda bir bakımlarını mutlaka yapılması gerektiğini söyleyen kombi bakım ve teknik servis uzmanı Arslan, kombilere yapılan bakımların daha verimli, sağlıklı ve tasarruf sağlayacağına söyledi.

Alaplı'nın yüzde 90'nın doğalgaz kullandığını belirten kombi bakım ve teknik servis uzmanı Mustafa Arslan, "Kombi bakımı sırasında filtre temizliği önem taşıyor. Filtre temizlenmediği zaman sıcaklığı 50 dereceye ayarladığınızda radyatöre giden sıcaklıkta aynı dereceyi bulamazsınız. Bu da kombinin daha fazla yakıt tüketmesine sebep oluyor. Bakımı yaptırılmayan kombi ve tesisatın verimi düşer ve ömrü kısalır. Verimi düşen kombi daha fazla doğalgaz tüketir ve evinizi daha az ısıtır. Bunlar da size soğuk algınlığı ve kabarık doğalgaz faturaları olarak geri döner. Kombilerin kış ayına girmeden bakımlarını yapılması gerekir. Kombinizin bakımını yaptırdığınız takdirde eski kombinizin verimi artar, kombinizin de ömrü uzar. Kombi ve tesisatınızdaki arızalar kış mevsiminin en soğuk dönemlerinde doğalgaz faturanıza yansımaz. Bakımı yaptırılan kombiler sürekli arıza yapmayacağı için size beklenmedik masraf çıkarmazlar. Sonuç olarak daha az dogal gaz faturası ödeyerek daha çok ısınırsınız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.