Vali Arslantaş’tan Turizm Haftası Mesajı

Vali Arslantaş’tan Turizm Haftası Mesajı
Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Turizm Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Turizm Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Erzincan Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Turizm Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Arslantaş mesajında şu görüşlere yer verdi: "Dünyanın en önemli sektörlerinden bir olan turizm, sosyal ve kültürel etkilerinin yanı sıra ülkelerin, bölgelerin ve illerin ekonomik gelişmesi açısından da vazgeçilmez bir değer haline gelmiştir. Bu kapsamda gerek ülkemiz gerekse de ilimiz tarihi ve doğal güzellikleriyle oldukça önemli bir turizm potansiyeline sahiptir.

Erzincan, eşsiz tabiatı ve sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip şehrimizdir. Şehrimizin adeta sembolü konumundaki Ergan Dağı, kış turizminde önemi ve bilinirliliği her geçen gün artan bir değerdir. Girlevik Şelalesi, Otlukbeli Gölü, Karanlık Kanyonu, Dumanlı Tabiat Parkı gibi doğal güzellikleri; tulum peyniri, Cimin üzümü, tava leblebisi, kuru fasulyesi gibi geleneksel lezzetleri ve el işlemesi bakır eşyaları şehrimizin kültür ve turizm zenginliklerindendir. Bunun yanında Urartu, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait eserler şehrimizin köklü tarihine tanıklık etmektedir.

Tabii ki nelere sahip olduğumuzdan çok, bunları ne kadar tanıttığımız da çok önemlidir. Bu bakımdan, yetkili merciler kadar şehrimizin bütün dinamiklerine görevler düşmektedir. Erzincan'ımızı daha fazla tanıtmak, turizm hacmimizi arttırmak için herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmek durumundadır.

Hızla gelişen turizm sektöründen ilimizin de yeteri kadar pay alabilmesi, turizm alanında hak ettiği noktaya gelebilmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda şubat ayında Kültür ve Turizm Bakanımızın da teşrifleriyle ilimizde geniş katılımın sağlandığı bir çalıştay düzenledik. Çalıştayda, rafting, kano, off-road, atlı safari, yamaç paraşütü, motocross, dağ bisikleti ve daha birçok doğa sporunun yer aldığı başlıklar altında gruplar oluşturularak, katılımcıların fikirleri masaya yatırıldı. Ergan Dağı Kayak Merkezinde, Kemah, İliç ve Kemaliye ilçelerimizde bir dizi etkinliklerimiz oldu. Şehrimizin turizm potansiyelini Sayın Bakanımıza ve ilgili heyete anlatmakla kalmayıp yapılması gereken projelerimizin yerlerini gezerek paylaştık. Ayrıca gerek ilimizde düzenlenen ulusal ve uluslararası etkinlikler ile gerekse de ülkemizde yapılan fuar ve organizasyonlarda şehrimizin tanıtımını gerçekleştiriyoruz.

Hitit, Urartu, Pers, Roma, Selçuklu ve Osmanlı gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan kadim şehrimiz, sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal güzellikler ile dört mevsim turizmin dolu dolu yaşanabileceği bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta turizm sektörü mensupları olmak üzere bu alanda hizmet üreten tüm kurum ve kuruluşlarımız ile vatandaşlarımızın Turizm Haftası'nı kutluyor, şehrimiz ve ülkemiz turizminin gelişimi için çaba harcayan herkese değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.