Vali Yazıcı, Teknokent’i Ziyaret Etti

Vali Yazıcı, Teknokent’i Ziyaret Etti
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesini (Teknokent) ziyaret ederek Ar-Ge projeleri ve geleceğe yön veren teknolojileri...

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesini (Teknokent) ziyaret ederek Ar-Ge projeleri ve geleceğe yön veren teknolojileri ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İncelemeler sonrası Balıkesir Üniversitesi Rektörü ve Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlter Kuş, Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Erhan Balcı ve Teknokent yetkilileriyle toplantı yapan Vali Yazıcı, "Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) bilginin üretime ve verime dönüştürülerek projeler geliştirilmesi noktasında önemli bir merkez. Teknokentimiz güzel bir ivme kazandı" dedi.

Vali Yazıcı, Yeni istihdam alanları için önemli bir kazanım"

Araştırma geliştirme (AR-GE) faaliyetlerinin önemine dikkat çeken Vali Yazıcı, "Merkezimiz birçok alanda sürdürülen bilimsel çalışmaların kalitesini arttırmak, sanayi kuruluşlarına yönelik AR-GE faaliyetlerini desteklemek açısından büyük bir kazanım. Bir tarım ve turizm kenti olarak öne çıkan Balıkesir ilinin önemli bir sanayi ve teknoloji merkezi olmasının bölgeye ve ülkemize çok büyük katkıları olacaktır. Bu merkezde projelerin hayata geçirilmesi ilimizin, ülkemizin ekonomisi ve istihdamına önemli katkılar sağlar" dedi.

Rektör Kuş, "Katma değerli üretime destek olacaklar"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. İlter Kuş, Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin hem bölge hem de ülke için önemli bir girişim olduğunu, Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde yer alacak firmaların, üniversitenin yüksek bilimsel altyapısının da desteği ile üretim, AR-GE ve inovasyon odaklı çalışacaklarını ve katma değerli üretime destek olacaklarını ifade etti.

Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Erhan Balcı ise yüksek teknolojili üretim, AR-GE ve inovasyon odaklı projelere sahip firmalara kapılarının açık olduğunu, farklı alanlardan birçok firma ile ön görüşmelerin devam ettiğini, ön başvuruların alındığını ve çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgede yer alacak firmaların bu vizyon çerçevesinde seçilerek faaliyete geçeceklerini belirtti.

Vali Yazıcı, Üniversite öğrencilerinin konuğu oldu

Vali Ersin Yazıcı Teknokent ziyareti sonrasında üniversite yemekhanesinde öğrencilerle yemekte bir araya geldi. Yemek sonrası Vali Ersin Yazıcı, öğrenciler ile sohbet edip dilek, temenni ve sorunlarını dinledi.

Vali Yazıcı'ya ziyareti ve incelemeleri sırasında Balıkesir Üniversitesi Rektörü ve Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlter Kuş, Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Erhan Balcı eşlik etti.

Vali Yazıcı, Teknokent’i Ziyaret Etti

Vali Yazıcı, Teknokent’i Ziyaret Etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.