Vatana ihanette sınır tanımadılar

Vatana ihanette sınır tanımadılar
Patronu FETÖ firarisi olan Sözcü, her fırsatta hain örgüte destek verdi. Başsavcılığın iddianamesi de FETÖ ile Sözcü’nün organik bağını net bir şekilde ortaya koydu.

AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devirmek için FETÖ'nün polis ve savcılarıyla ortaklık kurup manşetler atan karanlık güçlerin Sözcü'sü her fırsatta FETÖ'cü olmadığını savunuyor. Ancak firarda olan küçük patronları Burak Akbay “Örgüt üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek” iddiasıyla FETÖ davasında yargılanıyor. Başsavcılığın iddianamesi de FETÖ ile Sözcü'nün organik bağını net bir şekilde ortaya koyuyor. İşte savcının kaleminden o çok çarpıcı ifadeler...

İşte Sözcü iddianamesinde savcılığın, Sözcü'ye yaptığı suçlamalar:

¥ FETÖ'nün algı operasyonu, kumpas ve şantaj yöntemi olan tapeler ve Sözcü gazetesi sosyal ağları üzerinden manipülatif paylaşımlar yapıldı.
¥ FETÖ üyeleri tarafından sosyal medyada açılan hashtag'lere Sözcü gazetesi destek verdi. FETÖ yayın organlarınca öne sürülen iddialar sosyal medya üzerinden yayıldı.
- FETÖ tarafından kullanılan haramzadeler hesabından yapılan paylaşımlar Sözcü gazetesi tarafından sürekli haberleştirildi.
¥ Gazete, hashtag donelerinde görülen haber ve paylaşım tarzlarıyla FETÖ örgütünün söylem ve eylemleriyle eşdeğer yayın çizgisinde hareket etti.
¥ Emin Çölaşan “Şimdi cemaati savunma zamanı” ve “Bir annenin dramı” başlıklı yazılarıyla FETÖ/PYD yapılanması hakkındaki olumsuz algıyı azaltmaya, terör örgütüyle yapılan hukuki mücadeleyi sekteye uğratmaya çalıştı.
¥ Gazetenin resmî sosyal medya hesaplarından FETÖ üyelerine açık destek verildi.
- FETÖ'nün sosyal medyadaki ayağı olan Fuat Avni paylaşımları, Sözcü gazetesi Twitter hesabından yaygınlaştırıldı, internet sitesi üzerinden haberleştirildi.
- Sözde kurgulanmış 17/25 Aralık operasyonundaki haberlerin veriliş şekli FETÖ yayın organlarıyla büyük ölçüde örtüştü.
- 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Sözcü gazetesinde yayınlanan bazı yazılarda örtülü mesajlarla darbe girişimi inkâr edildi. O gece yaşanan kanlı sürecin âdeta devlet tarafından planlandığı ima edildi.
¥ FETÖ'nün yayın organları Yarına Bakış, Hayat ve Meydan gazetelerinin basılmasında Sözcü aracılık etti.
- Sözcü gazetesi soruşturmaya konu edilen eylemlerinde gazetecilik faaliyetinin dışına çıktı ve amacını aştı.
- Sözcü, yaklaşımıyla örgütün karşısındaymış gibi bir izlenim vermedi, örgütün yayın organlarından önemli bir farkı olmadı. Eylemlerle zaman zaman örgüt yayınlarından bile daha çok kamuoyunda etki oluşturmaya açık algı oluşturdu.
- Ülke için öneme haiz konularda (MİT tırları gibi) haberlerin beslendiği kaynakların farklı olması hâlinde aynı tarzda hareket etmeleri neredeyse mümkün değildir. Bu hayatın olağan akışına aykırıdır.
- FETÖ dışında başka kaynaklardan beslenen başka gazete ve televizyonların yayın haberlerinde bu duruma rastlanmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.