Velilerin Okullarda Öğle Arası Çilesi

Velilerin Okullarda Öğle Arası Çilesi
Aksaray'da tam gün eğitim veren okullarda öğle arasında çocuklarına yemek yedirmek için okullara akın eden veliler, sokaklarda, caddelerde ve parklarda...

Aksaray'da tam gün eğitim veren okullarda öğle arasında çocuklarına yemek yedirmek için okullara akın eden veliler, sokaklarda, caddelerde ve parklarda çocukların karınlarını doyuruyor. Öğle arasının kaldırılmasını isteyen veliler, yetkililerden yardım bekliyor.

Aksaray'da ilkokullarda sabah saat 08.30'da eğitime başlayan öğrenciler saat 12.00'de öğle arasına giriyor. Saat 13.30'a kadar öğle arasında çocuklarını eve götürüp getiremeyen veliler, evlerinde hazırladıkları yemekleri okula getirerek sokaklarda, caddelerde ve park gibi yerlerde çocuklarının karınlarını doyurmaya çalışıyor. Saat 15.00 ile 15.30 arasında ise okuldan çıkışları olan çocuklar yine alileri tarafından eve götürülüyor.

Öğrenci velisi Gülcan Demirci (38), yağmurda, yaşta velilerin çocukların karnını doyurmaya çalıştığını belirterek, "Şu an gördüğünüz gibi öğle arası rezilliğimiz var. Yağmurda yaşta herkes rezil bir şekilde, çocuklarına yemeklerini yedirmeye çalışıyor. Öğle arasının kaldırılmasını istiyoruz. Biz bu konuda valiliğe dilekçelerimizi de ilettik ama sesimizi duyuramadık. Sabah 08.30'da evden çıkıyoruz, buraya geliyoruz, çocukları bırakıyoruz. Eve gidip öğle arası tekrar koşa koşa okula geri geliyoruz yemeklerini yedirebilmek için. Şu izdihamda, şu trafik akışında. Birkaç kez trafik kazası oldu, hatta zincirleme kaza bile oldu. Yani biz çocuklarımızın güvenli bir ortamda eğitim almasını istiyoruz. Yağmurda, yaşta şurada dışarıda rezil bir şekilde yemek yemelerini istemiyoruz. Öğle arası, yemek arası kaldırılsın. Biz çocuklarımıza beslenme bırakalım, saat 08.30'da girişini yapsınlar. 3 dersin sonunda yemeklerini yesinler öğretmen eşliğinde, saat 13.30'da da çıkışları yapılsın" dedi.

Öğrenci velileri endişeli

Öğrenci velisi Ümran Boduroğlu (44) da, annelerin bazılarının çalıştığını ve bu nedenle gelip gidemediğini belirterek, "Her gün öğlen gelmek zorunda kalıyoruz. Çünkü çocuklarımız için endişeliyiz. Kapımız açık kalmak zorunda. Öğrencilerimiz perişan. Annelerin bazıları çalışıyor. Öğlen için endişeleniyorlar. Öğle arasında "Çocuğum beslenmesini yapabildi mi? Dışarıya çıktı mı? Dışarıda kaldı mı? Biri götürdü mü? Getirdi mi?" İşte biliyorsunuz, son zamanlardaki çocuk kaçırma olayları, çok çirkin olan çocuk tacizleri olayları. Öğle arası kaldırılsın istiyoruz. Sabah saat 08.30 gibi gelsin çocuklarımız, getirelim. 3 dersin sonunda bir beslenme saati olsun. Hiç kapılar açılmaksızın sonra da çıkışlar yapılsın" şeklinde konuştu.

"Öğle arasının kaldırılmasını istiyoruz"

Öğrenci velisi Hürü Melek Emekli (46) ise, öğle arasının kaldırılması gerektiğini belirterek, "Öncelikli sıkıntımız trafik. Görüyorsunuz arabalar geçiyor. Çocuklarımızın saat 08.00 gibi burada okula başlaması gerekiyor. Öğle arasının kaldırılmasını istiyoruz. Hem çocuklarımızın güvenliği hem de bizim zaman kaybımız kalksın. Koştura koştura geliyoruz. Şimdi Sonbahardayız. Yağmurlar başladı, biz buraya geliyoruz elimizde yiyeceklerle. Dışarıda çocuklara bir şeyler yedirmeye çalışıyoruz. Buraya gelmeyince içimiz rahat etmiyor. Çocuklar dışarı çıkıyor. Başına bir iş gelecek, bir kaza olacak. Birisi elinden tutup götürecek. Bu sıkıntıları yaşıyoruz. Çocuk için de sıkıntı, bizim içinde sıkıntı oluyor" diye konuştu.

Öğrenci velisi Habibe Bolat (53) ise "Böyle perişanız işte buralarda. Onun için çıkış saati 13.30 olsun diye istiyoruz. Buralarda perişanız. Yarın kış gelince ne yapacağız? Şimdi hava iyi buralarda yediriyoruz" ifadelerini kullandı.

Velilerin Okullarda Öğle Arası Çilesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.