Vodafone Arena Efsaneleri Unutmadı

Vodafone Arena Efsaneleri Unutmadı
Vodafone Arena Efsaneleri Unutmadı

Siyah-beyazlı kulübün iletişimden sorumlu yönetim kurulu üyesi Metin Albayrak, Beşiktaş'ı takip eden basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya geldi. Albayrak, yeni statta kale arkası tribünlere Şeref Bey ve Baba Hakkı isimlerinin verileceğini, basın tribünün isminin ise Vedat Okyar Basın Tribünü olacağını belirtti.

ŞEREF BEY KİMDİR
Şeref Bey, Beşiktaş Futbol Şubesi'nin kurucusu olup, Beşiktaş futbol takımının ilk kaptanı ve teknik direktörüdür. Beşiktaş'a bir stadyum kazandırmak için çok büyük çabalar sarf eden Şeref Bey, yakalandığı hastalığa yenik düşerek 1933'te vefat etti. Beşiktaş'a kazandırmak istediği stadı göremese de, 1940 yılında stadın inşası tamamlandı. Beşiktaşlılar bu stada, onu hayatı pahasına kulübe kazandıran Şeref Bey'in anısına Şeref Stadı adını verdiler.

BABA HAKKI KİMDİR
'Baba Hakkı' lakabıyla tanınan Hakkı Yeten, 1926-1931 yılları arasında Karagümrük'te oynadı. 1931 ile 1948 yılları arasını geçirdiği Beşiktaş'ın tarihindeki önemli isimler arasına girdi. Beşiktaş forması ile 439 maça çıkan Hakkı Yeten, 382 gole imza attı. Futbolculuk kariyerini sonlandırmasının ardından Beşiktaş'ta teknik direktörlük ve kulüp başkanlığı da yaptı. Süleyman Seba ile birlikte Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün iki onursal başkanından biridir.

VEDAT OKYAR KİMDİR
Futbola Bursa'da İnegöl İdman Yurdu'da başlayan Vedat Okyar, 1968-1976 yılları arasında Beşiktaş'ta 253 maçta oynayıp, 21 gol attı. 1974-1975 sezonunda Türkiye Kupası'nı kazanan Beşiktaş kadrosunda yer aldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.