Balık Fiyatları Düşmüyor

Balık Fiyatları Düşmüyor
Balık sezonu 1 Eylül itibariyle açıldı. Ancak aradan geçen 3 aya rağmen hala birçok evin sofrasına fiyatların yüksek olması nedeniyle balık giremedi.

Balık sezonu 1 Eylül itibariyle açıldı. Ancak aradan geçen 3 aya rağmen hala birçok evin sofrasına fiyatların yüksek olması nedeniyle balık giremedi. Çerkezköy'de şuan sofraların vazgeçilmesi olan hamsinin kilosu 20 liradan satılıyor. Balıkçılar, denizdeki bilinçsiz avlanma nedeniyle balık bulamadıklarını ve fiyatların bundan dolayı yüksek olduğunu ifade ettiler.

Balık Pazarı esnafı Ahmet Öztürk, balık fiyatlarının cep yaktığını söyledi. Sofraların vazgeçilmesi ve tam bir vitamin deposu olan balıkların bilinçsizce avlanmasından dolayı esnafın da mağdur olduğunu ifade eden Öztürk, "Maalesef bilinçsiz avcılar, daha yavru olan balıkları bir şekilde tutuyor. Bu bilinçsiz avlanma balıkçı esnafına da zarara veriyor. Bununla kalmayıp balık yuvalarını da dağıtıyorlar ve denizde balık kalmıyor" dedi.

Balıkçı pazarı esnaflarından Cenk Diş, iri hamsinin kilosunun 20 TL'den ithal palamudun tanesinin 3,5 TL'den, Uskumrunun kilosunun ise 25 TL'den satışa sunulduğunu ifade etti. Fiyatların yüksek olmasından yakınan Diş, vatandaşların da bu durumdan mağdur olduklarını söyledi.

Yine balıkçı pazarı esnafı Mehmet Faytoncu, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olmasından dolayı denizlerin sıcak olduğunu ve balıkların soğuk sulara kaçtığını söyledi. Bu sebepten dolayı denizde balık bulmakta zorlandıklarını da kaydeden Faytoncu, fiyatların da piyasanın üzerinde olduğunu ifade etti.

Balık Fiyatları Düşmüyor

Balık Fiyatları Düşmüyor

Balık Fiyatları Düşmüyor

Balık Fiyatları Düşmüyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.