Uluslararası Kızılhaç Komitesi Gazze’ye Yardım Gönderiyor

Uluslararası Kızılhaç Komitesi Gazze’ye Yardım Gönderiyor
Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Gazze'de artan şiddet olayları nedeniyle, Gazze El-Şifa Hastanesi'ne iki cerrahi ekip ve teçhizat yardımı göndereceğini...

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Gazze'de artan şiddet olayları nedeniyle, Gazze El-Şifa Hastanesi'ne iki cerrahi ekip ve teçhizat yardımı göndereceğini açıkladı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Filistinliler ile İsrail Ordusu arasındaki artan şiddet olayları nedeniyle, yerel sağlık yapılarını desteklemek için iki cerrahi ekip, teçhizat ve tıbbi takviyenin Gazze'ye gönderileceğini duyurdu. ICRC'nin Uluslararası Kızılhaç Komitesi Ortadoğu Direktörü Robert Mardini, Filistinli mültecilerin 30 Mart'ta Gazze-İsrail sınırına geri dönme haklarını göstermeye başlamasından bu yana, 13 binden fazla Filistinlinin yaralandığını söyledi. Bu yaralılardan 3 bin 600'ünün İsrail Ordu'sunun gerçek mermi kullanımlarına maruz kaldıklarını açıklayarak, bu tıbbi ekipman ve uzman doktor yardımının Gazze'nin en büyük hastanesi El-Şifa'daki sağlık ekiplerinin üzerindeki yükü hafifleteceğini belirtti.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi Gazze’ye Yardım Gönderiyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.