Şenol Güneş: ''insanların Ciğerlerini Sökmeyelim''

Şenol Güneş: ''insanların Ciğerlerini Sökmeyelim''
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Edirne'de tava ciğer yapmayı öğrendi. Milli ara dolasıyla günlük tatilini Edirne'de geçiren Güneş, eşiyle geldiği kentte sabah kahvaltısını Karaağaç bölgesinde yaptı.  Edirne'ye arkadaşlarını görmek için geldiğini ifade eden G
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Edirne'de tava ciğer yapmayı öğrendi.

Milli ara dolasıyla günlük tatilini Edirne'de geçiren Güneş, eşiyle geldiği kentte sabah kahvaltısını Karaağaç bölgesinde yaptı. 

Edirne'ye arkadaşlarını görmek için geldiğini ifade eden Güneş, "Edirne çok güzel bir şehir, dostlarımı görmeye geldim. Ben uzak kaldığım için gelememiştim. Böyle bir günlük iznimi de burada geçiriyorum." dedi.

Bir gazetecinin "Bizden memnun olmayanlar da var" açıklamasını hatırlatması üzerine, Güneş, "Yok onlarla ilgili konuşmuyorum, hiçbir şey söylemem, zaten konuşuyorum ben medyaya. Sizi gördüm mutlu oldum." ifadesini kullandı.

- Yediği tava ciğerinin yapımını öğrendi

Şenol Güneş, daha sonra eşi Semra Güneş'le kentteki bir ciğercide öğle yemeğini yedi.

Burada ciğerci ustası Niyazi Yavuz, tava ciğerini çok beğenen Güneş çiftine yemeğin nasıl hazırlandığını gösterdi. Yavuz, masa üzerine getirdiği kesme tahtasında ciğeri doğradı, pişirmedeki püf noktalarını anlattı.

Şenol Güneş, evde yemekleri eşinin yaptığını, kendisinin sadece "yeme işlemine" baktığını esprili bir dille anlattı. Semra Güneş tava ciğerini evde yapmayı deneyeceğini söyledi. Güneş, Yavuz ve mekan çalışanlarını Beşiktaş maçını izlemeye davet etti.

Tava ciğerin tadının damaklarda kaldığını belirten Güneş, bir gazetecinin, "Hocam siz de ustasınız, Avrupa şampiyonlukları var" demesi üzerine, "Onlar önemli değil, yemek önemli. Gurmelik yapıyoruz şu an. Eskiden çok ciğer yedim ama böylesini ilk defa yiyorum. Bu farklı bir ciğer. Eti de pişirilişi de güzel. Küçükken, hastayken bize 'ciğer ye' derlerdi. Tedavi için kullanılıyordu herhalde." diye konuştu.

Güneş, gazetecilerin "Hocam konuşmanızda 'insanların ciğerini söküyoruz' dediniz" ifadesini kullanması üzerine, şunları kaydetti:

"Medyanın genel bir huyu var. İlla birinin ciğerini söktürmeye çalışıyor. Gerek yok hayvanın ciğerini söktük bu sefer de. İnsanların ciğerini sökmeyelim, insanların dostluklarını, sevgisini kazanalım diye söyledim. Spor dostluklara katkı yapar. Öyle de olması gerekiyor. Ülkede zaten gerginliklerimiz var. İnşallah hiçbiri olmaz, hepsi düzelir.

Spor veya futbol adına ne koyarsanız koyun ona katkı yapsın isteriz. İnsanları bir araya getirelim. Bakın buradaki çoğu insanı tanımıyoruz, spor vasıtasıyla tanışıyoruz, aynı duyguları paylaşıyoruz. Ülkemizin bekası, huzuru, mutluluğu, sağlığı, keyfi olsun. Bunu başta bir oyun esnasında kavgaya dönüştürmek doğru değil ama maalesef biraz ipin ucunu kaçırıyoruz yani."

Güneş, bir soru üzerine, Edirne'nin diğer lezzetleri badem ezmesi, ciğer ve kurabiyenin de önemli olduğunu ancak en önemlisinin taraftarın desteği olduğunu kaydetti.

Ciğerci çıkışında taraftarlar tezahürat yaptı, Güneş ile fotoğraf çektirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.