Yakın Zamanda Açık Hava’da Hologram Reklam Teknolojilerini Göreceğiz

Yakın Zamanda Açık Hava’da Hologram Reklam Teknolojilerini Göreceğiz
Smartlabs Medya Teknolojileri ekibi tarafından sürdürülen ve açık hava reklam mecralarının dijitalleştirilmesi sürecinde, hologram teknolojilerinin kullanılmasını sağlayan projeleri Tübitak desteği alarak Avrupa Birliği destekleri programına başvuru yaptı

Girişimci şirketin yönetim kurulu başkanı Burak Turcan konu ile ilgili, ağırlıklı olarak kapalı devre yayın sistemleri ( Digital Signage ) ve dijital reklam teknolojilerini yakından takip ettiklerini, yazılım ve teknik altyapılarının güçlü olduğunu, hedeflerinin açık hava basılı reklam mecralarını dijitalleştirme sürecinde düşük maliyetli ve dikkat çekici kombine reklamların yapılabileceği yeni bir mecra türünün oluşmasının sağlanması olduğunu belirtti.

Dijital bilgilendirme ve reklam ünitelerinin yatırım maliyetlerin yüksek olduğunu belirten Turcan, “ Açık hava reklamcılığında kullanılan dijital ünitelerin birim maliyetleri basılı mecradan dijitale geçiş sürecinde en büyük etken. Yatırım maliyetleri yüksek ve sadece donanımın alınması ile bitmiyor. Sistemin efektif olarak çalışmasının sağlanması ve operasyon yönetimin yapılması için kapalı devre yayın yönetim yazılımına da ihtiyaç duyuluyor. Hali hazırda donanım çözümlerimiz dışında, Medyapin Digital Signage yazılımını da müşterilerimize sunuyoruz. Aynı şekilde hologram teknolojisini kullanacağımız projemizde de anahtar teslim çözüm olması adına yazılımı da ürüne ekledik. Tüm hologram ünitelerini tak çalıştır bir network olarak kurguladık. Projemizde oluşturduğumuz ürün Billboard ve Megalight gibi açık hava basılı mecralarına entegre edilebiliyor bu sayede mevcut basılı reklam alanı ile kombine dijital reklam oluşturulabiliyor yada bağımsız olarak kullanılabiliyor. Her türlü hava şartında kullanıma müsait” diye konuştu.

Alternatif hologram teknolojilerinin tamamının, henüz hava şartlarının değişken olduğu açık ortamlarda kullanıma müsait olmadığını belirten Turcan, yeni ürünlerinin açık hava mecraları ile birlikte çalışmaya yakın zamanda başlayacağını belirtti.

hologram-reklam.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.