Yakını Enkaz Altında Kalan Vatandaşın Çaresizliği Kameraya Yansıdı

Yakını Enkaz Altında Kalan Vatandaşın Çaresizliği Kameraya Yansıdı
İstanbul Kartal'da 12 daireli 8 katlı bir bina çöktü.

İstanbul Kartal'da 12 daireli 8 katlı bir bina çöktü. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Enkaz altında yakınları olduğu tahmin edilen bir vatandaşın çaresizliği ise kameralara yansıdı.

EKİPLER SÜREKLİ ÇAĞRI YAPIYOR

Binadaki tüm dairelerin dolu olduğu ileri sürülürken, itfaiye ekipleri, enkaz çevresinde sürekli çağrı yapıyor. Vatandaşlar da arama kurtarma çalışmalarına yardım ediyor. Binada yaşayanların yakınları da haberi alarak olay yerine akın etti.

Enkaz altında yakını olduğu düşünülen vatandaşın çaresizliği...

BİNA HAKKINDA YIKIM KARARI MI VARDI?

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, enkaz altında kalanlar var. Bazı vatandaşlar, bina hakkında yıkım kararı olduğunu da iddia etti. Konu ile ilgili açıklama yapan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, "Bina 1992 yılında ruhsat almış. Burayla ilgili bir yıkım kararı yok. Hemen yanında 3 parsel var yıkım kararı verilmiş. Kartal'da riskli raporu olup yıkılmayan bina yok. Ama bu binanın imar barışını biz göremiyoruz. Müracaatını Bakanlık görebilir. Onun dışında bize herhangi bir müracaat yok. Yıkım kararı olan bir yer değil. " ifadelerini kullandı.

AFAD'DAN ÇÖKEN BİNA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

İlk anlarda binanın riskli bina kategorisinde olduğu iddia edilmişti. Ancak AFAD'a gelen bilgilere göre bina riskli bina statüsünde değildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının elinde bu yönde bir bilgi ya da belge bulunmadığı bilgisi AFAD'a verildi. Bina ve çevresindeki binalara ilişkin kentsel dönüşüm projesinin de bulunmadığı kaydedildi.

Kartal'da Çöken Binanın Karşı Apartmanında Oturan Kadın, Yaşanan Faciayı Gözyaşları İçinde AnlattıKartal'da Çöken Binanın Karşı Apartmanında Oturan Kadın, Yaşanan Faciayı Gözyaşları İçinde Anlattı Çöken Binanın Enkazında İncelmelerde Bulunan Binali Yıldırım: 30 Bin Yapı RiskliÇöken Binanın Enkazında İncelmelerde Bulunan Binali Yıldırım: 30 Bin Yapı Riskli Kartal'da Çöken Binada Yaşayanların Yakınları Hastanelere Akın EttiKartal'da Çöken Binada Yaşayanların Yakınları Hastanelere Akın Etti İki Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Talimatıyla Kartal'daki Binanın Çöktüğü Yere Gidiyorİki Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Talimatıyla Kartal'daki Binanın Çöktüğü Yere Gidiyor İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan Çöken Binayla İlgili Dehşete Düşüren Açıklamaİstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan Çöken Binayla İlgili Dehşete Düşüren Açıklama İşte Kartal'daki 8 Katlı Binanın Çökme Anıİşte Kartal'daki 8 Katlı Binanın Çökme Anı Kartal'da Çöken Binadan İki Kişi Yaralı Olarak ÇıkarıldıKartal'da Çöken Binadan İki Kişi Yaralı Olarak Çıkarıldı İşte İstanbul'da Yıkılan Binanın Çökmeden Önceki Haliİşte İstanbul'da Yıkılan Binanın Çökmeden Önceki Hali Kartal'da Çöken 8 Katlı Binaya Gelen Kurtarma Ekipleri Kartal'da Çöken 8 Katlı Binaya Gelen Kurtarma Ekipleri "Sesimi Duyan Var mı?" Anonsu Yaptı İstanbul Kartal'da 8 Katlı Bina Çöktü! 2 Kişi Öldü, 7 Kişi Yaralı Olarak Kurtarıldıİstanbul Kartal'da 8 Katlı Bina Çöktü! 2 Kişi Öldü, 7 Kişi Yaralı Olarak Kurtarıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.