Vali Ustaoğlu’ndan Bigacem’e Ziyaret

Vali Ustaoğlu’ndan Bigacem’e Ziyaret
Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Bitlis Gazeteciler Cemiyetini (BİGACEM) ziyaret etti.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Bitlis Gazeteciler Cemiyetini (BİGACEM) ziyaret etti.

BİGACEM'i Tatvan ilçesindeki cemiyet binasında ziyaret eden Vali Ustaoğlu'nu BİGACEM Başkanı Özcan Çiriş ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Ziyarette cemiyet binasını gezen Vali Ustaoğlu, daha sonra BİGACEM üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. BİGACEM'in çalışmalarıyla ilgili Başkan Özcan Çiriş'ten bilgi alan Vali Ustaoğlu, il genelinde görev yapan yerel ve ulusal medya çalışanlarının tek çatı altında toplanmasının önemine vurgu yaptı. Bitlis'in hem valisi hem de belediye başkan vekili olarak görev yaptığını, bu sebeple gerek valilik gerekse belediye olarak yaptıkları hizmetlerin gazeteciler vasıtasıyla halka duyurma imkanı bulduklarını ifade eden Vali Ustaoğlu, "Halkımız için yapmış olduğumuz hizmet ve gayretlerin basın tarafından en doğru şekilde kamuoyuyla paylaşılıp, vatandaşlara ulaştırılması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. İlimizdeki gazeteci arkadaşlarımızın çok güzel bir uyum içinde çalıştıklarını görüyoruz. Burada tüm gazeteci arkadaşlarımız, ilimizin ortak aklını ön plana çıkaran bir anlayış içerisinde yapıcı, haberciliği ön planda tutan ve kamuoyunu doğru şekilde bilinçlendiren yaklaşım içinde olmaları da takdire şayandır. Gazetecilik mesleğinin gerçekten kendine özgü birçok zorluğu var. Gece gündüz ailenizden fedakarlık yapıyorsunuz ve bazen de sağlığınızdan fedakarlık yaparak, özel hayatınızdan fedakarlık yaparak haberciliği en doğru şekilde icra etmeye çalışıyorsunuz. Bu da bizim için takdire şayandır. İnşallah hep birlikte bu şehri huzur ve güven şehri yapma konusunda gayret sarf edeceğiz. Zaten FETÖ'nün 15 Temmuz'da ki hain kalkışmasına karşı da basın müthiş bir sınav vermiştir. Bu da gerek ülkemizin ve gerekse bizim açımızdan son derece olumlu bir gelişme olmuştur. Bu anlamda inşallah bizlerde basına gereken destek ve önemi vermeye devam edeceğiz. Bu vesile ile ev sahipliğinden dolayı BİGACEM'e teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren BİGACEM Başkanı Özcan Çiriş ise, BİGACEM'in 2009 yılında kurulduğunu belirterek, şu anda Bitlis ve ilçelerinde yerel ve ulusal medyada çalışan toplam 50 üyelerinin bulunduğunu ifade etti. BİGACEM olarak ilde görev yapan gazetecileri tek çatı altına topladıklarını kaydeden Çiriş, "BİGACEM olarak Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu üyesi bir cemiyetiz. BİGACEM olarak bizler Bitlis'te meslektaşlarımızın her zaman yanındayız. Meslektaşlarımızın en ufak bir sorun ve sıkıntısında çözüm yolları aramak adına tüm arkadaşlarımızla birlikte harekat ediyoruz. Bunun yanında yine mesleğimizin önemine binaen yeni gazeteciler yetiştirmek adına yoğun bir çaba harcıyoruz. Bu kapsamda da SODES tarafından kabul edilen projemiz aracılığıyla da ilimizde bu alanda eğitimler ve kurslar vereceğiz. Bu vesile ile ziyaretten dolayı valimize ve diğer misafirlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve İlçe Emniyet Müdürü Tulga Uyar'ın eşlik ettiği Vali Ustaoğlu'nun BİGACEM ziyaretinde BİGACEM Başkanı Özcan Çiriş, Başkan Yardımcısı İlhan Karabulut, Genel Sekreter Hakan Okay, yönetim kurulu üyeleri Sinan Aygül, Ferhan Çelebi ve BİGACEM üyesi Servet Taşdemir de hazır bulundu.

Vali Ustaoğlu’ndan Bigacem’e Ziyaret

Vali Ustaoğlu’ndan Bigacem’e Ziyaret

Vali Ustaoğlu’ndan Bigacem’e Ziyaret

Vali Ustaoğlu’ndan Bigacem’e Ziyaret

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.