Yanan evlerini görünce gözyaşlarını tutamadılar

Yanan evlerini görünce gözyaşlarını tutamadılar
Hatay’da çıkan orman yangınında çok sayıda ev zarar görürken, vatandaşlar, yangının olduğu geceyi sokakta ya da akrabaların yanında geçirdi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde dün sabah saatlerinde başlayan orman yangını kontrol altına alınıp, soğutma çalışmalarının sürdüğü yangında Sarıseki ve Azganlık mahallelerinde bulunan çok sayıda ev de zarar gördü. Yangının olduğu saatlerde genellikle evde olmayan ev sahipleri, haberi alınca evine koşsa da emniyet güçlerinin engeline takıldı. Yangının söndürülmesinin ardından evine giden ev sahipleri, gördükleri manzara karşısında gözyaşlarını tutamadılar.

Yangında evinin yatak odası zarar gören Havva Ergiol rüzgarın etkisi ile yangının kendilerinin evlerine doğru geldiğini belirterek “Yangın rüzgarın evimize doğru esmesi ile birlikte evimize doğru geldi. Çam ağaçları tutuşunca yangın direkt olarak evimize doğru gelmiş. Ben evime gelmek istedim jandarma ekipleri geçirmedi. Bir daha da eve yaklaşamadık zaten. Eve geldiğimizde ise her şey yanmıştı. Gelip evimize bakmak, ekiplere yardımcı olmak istedik ama gidemezsiniz sizde yanarsınız dediler. Hiçbir şeyimiz kalmadı, kıyafetlerimiz, yataklarım, malzemelerimiz hepsi yatak odasındaydı. Her şeyim gitti. İtfaiye ekipleri gelmiş hemen müdahale etmişler ama yine de yandı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.