Yaralı Sincap, Ormanya’da Doğal Yaşamına Kavuştu

Yaralı Sincap, Ormanya’da Doğal Yaşamına Kavuştu
Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya'da yaklaşık bir ay önce yaralı bir şekilde bulunan Badem isimli Sincap, Başkan Karaosmanoğlu tarafından...

Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya'da yaklaşık bir ay önce yaralı bir şekilde bulunan Badem isimli Sincap, Başkan Karaosmanoğlu tarafından ait olduğu doğaya yeniden bırakıldı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 10 yılı aşan araştırma ve planlama süreci sonunda ortaya çıkarılan Uzuntarla Doğal Yaşam Parkı Ormanya'da yaklaşık bir ay önce yaralı bir şekilde bulunan Badem isimli Sincap'ı ait olduğu doğaya yeniden bıraktı. Badem isimli Sincap'ın gördüğü tedavi ve rehabilitasyonunun ardından özgürlüğüne kavuşmasının ardından özgürlüğüne kavuştuğu anların sonrasında duygularını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Yavru Sincap Badem'in sağlığına ve ait olduğu doğaya kavuşması şahsımla birlikte buradaki tüm vatandaşlarımızı mutlu etti. Ormanya'da insan, şehir ve doğa bir aradadır. Bugün, buna bir kez daha şahit oluyoruz" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı sorumluluğunda ve koordinasyonunda gerçekleştirilen ve doğal çevresiyle birlikte 4 bin dönümlük alana yayılan Uzuntarla Doğal Yaşam Parkı Ormanya, dünyanın üçüncü ve Avrupa'nın en büyük doğal yaşam alanı olma özelliğine sahip olmasıyla da dikkatlerini üzerine çekiyor. Bitki ve hayvanların doğal koşullarına en yakın ortamda yaşamaları için tüm ihtiyaçların yerine getirildiği Ormanya'da, ziyaretçiler için de tüm detaylar titizlikle düşünülmesi de konuklarını memnun ediyor.

Ormanya'nın doğal yaşamın korunması ve turistik amaçlı kullanımının bir araya getirildiği özgün bir model ortaya koymasıyla ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Tek amacımız var Kocaeli ve özellikle Ormanya'nın, Türkiye'nin en önemli doğa turizm destinasyonu olmasıdır. Hayvanat Bahçesi, Serbest Yaban Alanı, Doğa Eğlence Alanı, Botanik Yolu, Tatil Destinasyonu ve Yaban Hayat Rehabilitasyon Merkezi ile Ormanya, vatandaşımızın ve doğal yaşamın en güzel yaşam merkezlerinden birisi oldu. Yüz ölçümünün yüzde 43'ü orman olan Kocaeli'nin yüzde 28,6'lık Türkiye ortalaması ile kıyaslandığında zengin bir doğal yaşam alanına sahip" diye konuştu.

Yaralı Sincap, Ormanya’da Doğal Yaşamına Kavuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.