Yatalak Kardeşler Uzanacak Yardım Elini Bekliyor

Yatalak Kardeşler Uzanacak Yardım Elini Bekliyor
Kilis'te, yaşayan kas hastalığı nedeniyle yatağa mahkum kalan kas hastası kardeş, tedavilerinin yapılması için yetkililer ile hayır severlerden yardım...

Kilis'te, yaşayan kas hastalığı nedeniyle yatağa mahkum kalan kas hastası kardeş, tedavilerinin yapılması için yetkililer ile hayır severlerden yardım bekliyor.

Kilis'in Aşit mahallesi Abidin Ağa Caddesi No 4 Kat 1 daire 2 sayılı evde ikamet eden Sıddık Polat (48) ile Emine Polat (47) çiftinin 20 yaşındaki İbrahim ile 14 yaşındaki kızı Esra Polat kardeşler, kas hastalığı nedeniyle yatağa mahkum oldu. 10 yılı aşkın süreden çocuklarının tedavisi için çalmadık kapı bırakmayan Polat ailesi kas hastası olan iki çocuğunun tedavi edilmesi için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor. Çocukların babası Sıddık Polat, 22 yıllık evliliklerinden olan 3 çocuktan 2'sinin kas hastası olduğunu anlatarak, "Çocuklarım hasta olduğu için çalışamıyorum. Onların bakımını yapıyorum. Kaldırıp indirmede zorluk çektiğim için bel fıtığına yakalandım. Çocuklarımın tedavi olması için Ankara'ya götürülmesi gerekiyor. Çocuklarım 7-8 yaşından sonra yürüme bozukluğu çekmeye başladılar. Doktorlar tedavi için Ankara'ya götürmemizi istediler. Devlet, büyüklerinden ve hayır severlerden yardım bekliyoruz. Çocuklara baktığım için çalışamıyorum" dedi.Çocukların 7 yaşından itibaren yatalak ve bakıma muhtaç olduğunu belirten anne Emine Polat ise "Benim çocuklarım 7 yaşından beri böyle, yatalak, ben onlara bakıyorum. Devlet büyüklerimizden yardım istiyorum. Doktora gidip iyileşmelerini istiyorum" dedi.

Hasta çocuklardan İbrahim Polat hayalinin okula gitmek olduğunu belirterek, "Ben iyi olmak istiyorum. Yaşıtlarım gibi oynamak istiyorum. Yürümek istiyorum, Koşmak istiyorum. Okula gitmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum" dedi. Hasta kız kardeş Esra Polat ise gezmeyi özlediğini söyleyerek, Esra Polat'da "İyi olmak istiyorum. Her işimi kendim yapmak istiyorum. Dışarı çıkmayı özledim. Gezmeyi özledim. Arkadaşlarımla oynamak istiyorum. Gezmek istiyorum. Kız arkadaşlarım olmasını istiyorum. Onlar ile gezmek istiyorum" diye konuştu.

Yatalak Kardeşler Uzanacak Yardım Elini Bekliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.