Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup Kararsızlığı!

Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup Kararsızlığı!
Şampiyonlar Ligi'nin dışında kalan Beşiktaş'ta futbolcuların yıllık ücretleri yönetimde fikir ayrılığına yol açtı.
Şampiyonlar Ligi'nin dışında kalan Beşiktaş'ta futbolcuların yıllık ücretleri yönetimde fikir ayrılığına yol açtı. Özellikle sezon devam ederken 4 yıllığına anlaşma yenilenen Oğuzhan Özyakup'a sezon başına 2.5 milyon Euro olmak üzere verilecek 10 milyon Euro garanti ücret bazı yöneticiler tarafından çok fazla bulundu.

Yönetimde önemli bir kesimden, "Şampiyonlar Ligi'nde değiliz. Bu paralar yok. Ödeyemeyiz de. Ayrıca Oğuzhan'da Arsenal'in yüzde 30 payı var. Yüzde 30 maaş kısıtlamasına Oğuzhan'dan başlayalım" görüşleri yükseldi. Ancak milli futbolcuya 8 ay önceden imza attırıldığı için bu konuda ortada kalındı.

Öte yandan yönetimin iyi bir teklif gelirse Oğuzhan ve Tolgay'ı satmayı planladığı da vurgulandı. Başkan Fikret Orman da "Değerini bulan her oyuncu satılıktır" demişti. Ancak şu ana kadar Oğuzhan'a da Tolgay'a da iyi ve ciddi bir teklif gelmediği öğrenildi.

OĞUZHAN ÖZYAKUP'UN BEŞİKTAŞ PERFORMANSI

Beşiktaş forması ile 6 sezonda 219 maçta 27 gol atan Oğuzhan, bu sezon 37 maçta ağları havalandıramazken, bu kariyerinde bir ilk oldu. 25 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezon 29 lig maçında 5 gol atıp, 7 asist yapmasına rağmen, bu sezon sadece 4 asist yapabildi.

METİN TEKİN'İN GÖRÜŞÜ: "VAZGEÇİLMEZ"

Ben Oğuzhan'ın yeteneğine ve futbolculuğuna çok inananlardanım. Ve Oğuzhan'ın yaşını da göz önüne aldığımızda, sadece bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılınamıyor diye değerlendirmek yanlış olur. Çünkü Beşiktaş'ın bütçesi küçülse de hedefi küçülmeyecektir. Bu dönemde de Oğuzhan'a bu kadronun çok ihtiyacı vardır. Artı mali açıdan baktığımızda da kaça satıp, Oğuzhan kalitesindeki bir oyuncuya ne ödeyeceğini çok iyi değerlendirmesi lazım Beşiktaş'ın. Birçok kez çok iyi rakamlar gördüğümüzde, buna Cenk Tosun'un transferi de dahil olumlu bakıyorduk ama takımın içini de böyle boşaltmak Beşiktaş'a ne fayda getirir?

İLGİLİ VİDEO


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.