Yazlıkçılar dönmedi, nüfus patladı

Yazlıkçılar dönmedi, nüfus patladı
Başta İstanbul ve Ankara gibi illerde korona virüs bulaşı sayısındaki artış sonrası Muğla’da yazlığı bulunan vatandaşlar dönmek yerine Muğla’da yaşamayı tercih etti. Pandemi ve çocukların uzaktan eğitim süreci ile diğer illerden gelen ve yazlıklarında kalan vatandaşlar, Muğla’nın 1 milyon olan nüfusunu yüzde 100 arttırarak 2 milyona çıktı.

"Yazlıkçılar nüfus kayıtlarını Muğla'ya aldırsın"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 1 milyon yerleşik nüfusu olan Muğla'nın yaz aylarında 4 milyona çıktığını, ilk defa kış ayında yerleşik nüfusun iki katı bir nüfusa hizmet vereceklerini açıkladı. Muğla'nın turizm ilçeleri Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça gibi ilçelerindeki ikinci konutlarda kalan ve geri dönmeyen vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Gürün, nüfus kayıtlarını Muğla'ya aldırmalarını istedi.
Muğla'nın genel bütçeden aldığı ödeneğin yerleşik nüfusa göre alındığını, şimdi bu nüfusun 2 milyona çıktığını belirten Başkan Gürün, merkezi hükümetin bu konuda yeni bir düzenlemeye gitmesini talep etti. Muğla'daki ikinci konutlarda oturan vatandaşların 6 aydan fazla süre kalmaları durumunda nüfus kayıtlarını Muğla'ya aldırmalarını isteyen Başkan Gürün, başta otel ve büyük mağaza zinciri bulunan işletmelerin de vergi kaydını Muğla'ya almaları gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.