Yedikule'de Bina Çöktü, Enkaz Altında Kalan 2 Kişi Kurtarıldı

Yedikule'de Bina Çöktü, Enkaz Altında Kalan 2 Kişi Kurtarıldı
İstanbul Fatih'te sabah saatlerinde yanan bina çöktü.

İstanbul Fatih'te sabah saatlerinde yanan bina çöktü. Çöken binanın altında kalan 2 kişi, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Enkaz altında kalan vatandaşın kurtarılması kameralara yansıdı.

2 KİŞİ KİŞİ ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILDI

Yedikule Gençağa Sokak'ta sabah karşı yanan bina, büyük bir gürültü ile çöktü.Vatandaşlar durumu itfaiye ve güvenlik birimlerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda polis, sağlık ekibi ve itfaiye sevk edildi.

KURTARMA ANI CANLI YAYIN KAMERASINA YANSIDI

Çöken binanın altında kalanların olduğu bilgisini alan itfaiye ekipleri çalışma kurtarma çalışması başlattı. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda, 2 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Enkaz altında kalan vatandaşın kurtarılma anı, o sırada canlı yayın yapan kameralara saniye saniye yansıdı.

FATİH BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver Yedikule'de çöken binanın enkazına gelerek incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Suver, "Sabah 5 sıralarında burada metruk bir binada yangın oldu. Yangın itfaiye tarafından söndürüldü. Biz de metruk binanın yanında bir esnaf kardeşimizin yeri vardı. Baktık burası tehlike arz ediyor. Burayı sardık, arkadaşlara kimse girmesin dedik. Bu arada binanın yıkımı için büyükşehir belediyesinden araç istedik. Araç gelinceye kadar alt kattaki esnaf arkadaşımız acil bir yardım istedi. Endişesi şu orada bir çelik kasası var. Onun başına bir şey gelmesinden korkuyor herhalde. 'Sakın girmeyin. Binayı güvence alacağız. Sonra biz kasayı çıkarıp vereceğiz' dedik. Biz ayrıldıktan sonra bina sahibi bir arkadaşı ile birlikte kasayı kurtarmak için metruk binaya giriyor. Bu çökme olayı meydana gelmiş. Şu an ikisi de yaralı olarak kurtarıldılar. Şu an enkazda kimse yok" ifadelerini kullandı

Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi verilmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.