Aykut Kocaman'ın ''özel'' Sezonu

Aykut Kocaman'ın ''özel'' Sezonu
Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe'de, Aykut Kocaman özel bir sezon yaşıyor.Teknik direktör olarak sarı-lacivertli takımda 2.
Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe'de, Aykut Kocaman özel bir sezon yaşıyor.Teknik direktör olarak sarı-lacivertli takımda 2. dönemini geçiren Kocaman, farklı bir stil, yapılanma ve düzenle bu noktaya geldi. İlk döneminde 2010-13 yılları arasında, 1 lig zaferi, 2 Türkiye Kupası şampiyonluğu ve Avrupa Ligi yarı finali gören Kocaman, bu başarılara karşın ikinci döneminde daha başka bir süreçten geçiyor.

Aykut Kocaman'ın 2013'te Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra verdiği 1.5 yıllık ara, hem kariyerine hem de futbol stiline epey bir değişim getirdi.İlk olarak Avrupa'da B.Dortmund, B.Münih, Barcelona, Juventus, Real Madrid, Manchester City ve Chelsea gibi büyük kulüpleri izleyip özel bir futbol planı ortaya çıkaran Aykut Kocaman, teknik heyetinde de özel bir yapılanmaya önem verdi, iş bölümünü bizzat yaptı.

Analiz-istatistikten, taktik konulara, çalışma metotlarından idari işlere ve sağlık ekibine kadar dağılım yapıldı. 2012'den beri üzerinde çalıştığı 'Antrenör takımı' projesi devreye sokuldu.

Düzenini kurdu
Atiker Konyaspor dönemi de Kocaman için adeta örnek bir çalışma dönemi oldu. 2014-15 sezonu ortasında görevi devraldığı yeşil-beyazlılarda, 2015-16 ve 2016-17 sezonları zirve idi. Konya ekibini ilk kez lig 3.'sü yapan ve Türkiye Kupası kazandıran Aykut Kocaman, Avrupa Ligi macerası da yaşadı.

4-2-3-1 ana planı çevresinde 4-5-1, 4-3-3, 4-1-4-1 sistemleri ek planlar yapıldı. Kafasının ucunda hep milli takım görevi olduğu da bilinen Kocaman, Fenerbahçe'den gelen ikinci teklifi hem yeni bir sayfa açma hem de kariyerini yükseltmeye devam etme adına kabul etti. Transferlerde tamamen kendi programını uygulayan Kocaman, taktik planına uygun isimleri takıma kattı. Tecrübeli çalıştırıcı yine teknik ekibini bozmadan kendi düzenini aynen Samandıra'ya taşıdı.

İLGİLİ VİDEO


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.